Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Film

Dugoočekivani Sundance Film Festival vodit će… Joseph Gordon-Levitt!

05.01.2013. Ivan Dominik

Joseph Gordon-Levitt: "Predajem se, nisam kriv kunem se!"

Uz Ryana Goslinga i Toma Hardyja u posljednje je vrijeme najpopularniji holivudski glumac postao Joseph Gordon-Levitt, glumac koji je već dugo na sceni, ali se tek u 2012. godini iskristalizirao kao veliko ime američke i svjetske filmske umjetnosti. Još jedno priznanje za karijeru u usponu relativno mladog glumca došlo je u obliku imenovanja Gordon-Levitta za voditelja Sundance Film Festivala.

Dugoočekivani i jedan od najrenomiranijih svjetskih filmskih festivala, Sundance Film Festival, svoju će smotru održati 26. siječnja ove godine i to u Park Cityju američke savezne države Utah. JGL-u će ta uloga voditelja neke ovako velike smotre biti prva u životu, a interesantno je i da će se njegov redateljski debi i prvijenac, film “Don Jon’s Addiction” naći na festivalu. No, samo kao premijerno prikazan, dakle izvan konkurencije za glavne nagrade.

Direktor Sundance Film Festivala John Cooper pojasnio je medijima svoju odluku da baš Joseph Gordon-Levitt bude “host” ceremonije i dodjele nagrada na njegovom festivalu: “Dostignuća i originalnost te glumačke mogućnosti kao i perspektiva Josepha Gordon-Levitta uvelike su prepoznati i cijenjeni od strane Sundance Instituta i neovisne filmske zajednice. Stoga smo ga odlučili uzeti za našeg ‘domaćina’ na dodjeli koju će on zasigurno svojim talentom učiniti uzbudljivom i mi smo vrlo uzbuđeni i sretni što će nam se on pridružiti u prepoznavanju najvećih dostignuća i najboljih filmova u minuloj godini”.

Joseph Gordon-Levitt (Inception, (500) Days of Summer) je glumac koji je ostvario golemi napredak u 2012. godini, glumio je u “TDKR-u”, “Looperu”, “Premium Rushu” i “Lincolnu” glavne ili vrlo važne sporedne uloge, a na Sundance Film Festivalu je već dosta poznat, s obzirom da se već dosad čak sedam njegovih filmova pojavljivalo na tom festivalu.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Komentari