Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Dvadesetogodišnja Kanađanka uhićena zbog fotografije grafita na Instagramu

05.04.2013. Katarina Peroković
Foto: twitter.com

Foto: twitter.com

Dvadesetogodišnja Jennifer Pawluck uhićena je zbog Instagram fotografije grafita glasnogovornika montrealske Policijske uprave. Pawluck je fotografiju samo objavila dok je grafit djelo anonimnog street art umjetnika. Zbog grafita na kojemu je zapovjedniku Ianu Lafrenièreu metkom  prostrijeljeno čelo, policija je djevojci iz frankofone pokrajine Québec ove srijede banula u dom uz “ozbiljne” optužbe. Čini se da je Pawluck objavom fotografije putem popularne aplikacije zaista Lafrenièreu utjerala strah u kosti – osim što je zadržana približno 4 sata u policijskoj postaji, dvadesetogodišnjakinja je dobila i zabranu pristupa u promjeru jednog kilometra od njegovog doma i radnog mjesta.

Pawluck je i otprije poznata kanadskoj policiji kao sudionica studentskih prosvjeda, te joj ovo nije prvo uhićenje. Ipak, ovo su prve ozbiljne optužbe za kršenje Kaznenog zakona namjernim uznemiravanjem zapovjednika koji je dio Policijske uprave još od 1994., a koji se na poziciji koordinatora Modula za odnose s javnošću nalazi od 2007. godine. Tvrdi da je uhićenje proteklo mirno, te da nije bilo nasilja od strane montrealske policije. Druga strana još se uvijek nije izjasnila o uhićenju, prenosi The Huffington Post. Krajnji ishod i koliko štete za umjetnike i amaterske fotografe može izazvati aktivistička street art umjetnost saznat ćemo na suđenju koje je najavljeno za 17. travnja.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Komentari