Istaknuto
17.07.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta I ovog tjedna u Novoj glazbi donosimo domaće i regionalne glazbene novitete na preslušavanje i glasanje za one koji to zaslužuju.

16.07.2019.

Vrijeme čitanja: 5 minute Hrvatski se redatelji pitaju po čemu je Hrvatska radiotelevizija javna, a po čemu hrvatska. Pozivaju da poručite HRT-u: 'Meni se to gleda!'.

Glazba

Skrivenim zagrebačkim Dvorištima ponovno odjekuje glazba

13.07.2019. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Šestu godinu zaredom – omiljena zagrebačka manifestacija ponovno je s nama. Od petka 12. srpnja pa sve do nedjelje 21. srpnja zavirite u zagrebačka Dvorišta i otkrijte melodije i opuštenu atmosferu u prelijepom ambijentu skrivenih kutaka Zagreba. U 10 dana na 7 lokacija u večernjim satima (18-24h) brojni izvođači uljepšat će ljetne zagrebačke noći.

Koja dvorišta posjetiti?

Intimno i ugodno dvorište obitelji Milovac (Opatička 19), čarobno dvorište Palače Erdödy-Drašković (Opatička 29), privatno dvorište u Radićevoj 54 ili zabavno dvorište Palače Balbi (Demetrova 11) samo su neke od kulisa za najljepših 10 ljetnih večeri u glavnom gradu. 

Veliki prošlogodišnji hit među posjetiteljima je dvorište i poseban prostor atrija Plemićkog konvikta, današnje Gimnazije Tituša Brezovačkog, u najkraćoj ulici Gornjega grada, odmah iznad Kamenitih vrata (Habdelićeva 1).

Ovogodišnji novitet je Narodni dom HAZU (Opatička 18 i Dvoranski prečac 1) gdje će ljubitelji Dvorišta imati mogućnost zaviriti iza dvije ograde Narodnog doma. Prekrasan perivoj i neponovljivi pogled na cijeli Zagreb čine ovu lokaciju ovogodišnjim must see momentom Dvorišta.

dvorišta

Foto: Press

Koga možete čuti u Dvorištima?

I ove godine prekrasni glasovi mladih pjevača ispunit će ograde, zidove i zelenilo Dvorišta. Iako nisu glazbeni festival, Dvorišta donose niz prvorazrednih glazbenih doživljaja u intimnom okruženju.

Među pjevačicama i pjevačima ove godine našli su se:

Karla Krmpotić – pop pjevačica javnosti poznata po nastupima u showu The Voice
Matej Mudrovčić Mudri – bivši odbojkaš čiji vas akustični pop neće ostaviti ravnodušnima
AcousticYes – duo vokala i gitare čiji će vas talent oduševiti
Ana Bustruc – energična pjevačica koja svojim akustičnim izborom domaćih i stranih hitova uvijek bez iznimke raspjeva publiku
Gordana Marković – poznato ime pop scene koja skladno miješa pop i jazz klasike sa svojim autorskim uratcima

Nastupit će još i Nina Herr, Duo Intense, Iggy Trio, Trnje live acoustic i brojni drugi, a moći ćete uživati i u zvukovima s gramofonskih ploča.

dvorišta

Foto: Press

Glas iz Dvorišta otišao i u inozemstvo

Dvorišta, “najzabavnije događanje u gradu”, manifestacija koja je izazvala pozornost čak i BBC Travela te koju je jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio “daleko najboljim iskustvom u Zagrebu”, i ove godine nudi puno dobrih razloga za posjet, a bogata ponuda hrane i pića dočekuje posjetitelje na svakome koraku. Svi prostori posebno su uređeni za zabavu i ugodno druženje, a sva dvorišta kroz opise na informativnim pločama, uređenje, ponudu, programe, cjelokupnu atmosferu, pričaju svoje priče u skladu sa sloganom manifestacije “Svako ima svoju priču…”.

Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije je slobodan.

(Visited 130 times, 130 visits today)

Komentari