Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Knjige

E. L. James odustala od seksa?

28.02.2013. Melita VrsaljkoVrijeme čitanja: 2 minute
Foto:

Foto: facebook.com/ELJamesAuthor

Britanska spisateljica E.L. James, autorica književne senzacije “50 nijansi sive”, razočarala je svoje fanove koji su očekivali da će njena sljedeća knjiga biti poput one koja ju je proslavila. Naime, poznata kraljica erotike otkrila je za New York Post da će njezino sljedeće djelo, za razliku od dosadašnjih romana, biti potpuno lišeno seksa.

Svi oni koji su očekivali još jednu vruću  erotsku priču sa hiperseksualnim likovima tako će morati pričekati. Iako poznata autorica nije isključila mogućnost da u budućnosti oživi Christiana i Anastasiu, ipak je odlučila prednost dati nekim novim idejama koje čekaju da ih se prenese na papir. Tako je bivša televizijska producentica, koja stvara pod pseudonimom  E.L. James, na svojoj internetskoj stranici napisala kako se veseli novim ljubavnim pričama koje planira servirati svojim vjernim čitateljima.

Autorica je  karijeru počela graditi  pišući tzv. „fun fiction“, vrstu proze koju na internetu objavljuju obožavatelji određenih romana i filmova i to tako da omiljeno djelo prilagode svojim željama i potrebama. E.L. James je tako napisala svoju verziju poznate sage „Sumrak“ spisateljice Stephenie Meyer. U svojoj interpretaciji popularnog djela, Edwardu i Belli je dodala seksualne osobine i iskustva. Međutim, radi zaštite intelektualnih prava, autorica je morala promijeniti imena likova i radnju.

Tako je nastao roman „50 nijansi sive“, koji je ubrzo dobio dva nastavka, „Fifty Shades Darker“ i „Fifty Shades Freed“. Da podsjetimo, knjiga govori o neobičnom odnosu mlade i neiskusne studentice Anastasie Steele i misterioznog milijunaša Christiana Greya, koji je uvodi u svijet sado-mazohizma i fetiša. Tako počinje trilogija koja je, unatoč brojnim kritikama, oduševila čitatelje diljem svijeta i u manje od godinu dana prodana u više od 30 milijuna primjeraka, čime se svrstala u red mega-bestsellera.

(Visited 162 times, 1 visits today)

Komentari