Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Knjige

E. L. James odustala od seksa?

28.02.2013. Melita Vrsaljko
Foto:

Foto: facebook.com/ELJamesAuthor

Britanska spisateljica E.L. James, autorica književne senzacije “50 nijansi sive”, razočarala je svoje fanove koji su očekivali da će njena sljedeća knjiga biti poput one koja ju je proslavila. Naime, poznata kraljica erotike otkrila je za New York Post da će njezino sljedeće djelo, za razliku od dosadašnjih romana, biti potpuno lišeno seksa.

Svi oni koji su očekivali još jednu vruću  erotsku priču sa hiperseksualnim likovima tako će morati pričekati. Iako poznata autorica nije isključila mogućnost da u budućnosti oživi Christiana i Anastasiu, ipak je odlučila prednost dati nekim novim idejama koje čekaju da ih se prenese na papir. Tako je bivša televizijska producentica, koja stvara pod pseudonimom  E.L. James, na svojoj internetskoj stranici napisala kako se veseli novim ljubavnim pričama koje planira servirati svojim vjernim čitateljima.

Autorica je  karijeru počela graditi  pišući tzv. „fun fiction“, vrstu proze koju na internetu objavljuju obožavatelji određenih romana i filmova i to tako da omiljeno djelo prilagode svojim željama i potrebama. E.L. James je tako napisala svoju verziju poznate sage „Sumrak“ spisateljice Stephenie Meyer. U svojoj interpretaciji popularnog djela, Edwardu i Belli je dodala seksualne osobine i iskustva. Međutim, radi zaštite intelektualnih prava, autorica je morala promijeniti imena likova i radnju.

Tako je nastao roman „50 nijansi sive“, koji je ubrzo dobio dva nastavka, „Fifty Shades Darker“ i „Fifty Shades Freed“. Da podsjetimo, knjiga govori o neobičnom odnosu mlade i neiskusne studentice Anastasie Steele i misterioznog milijunaša Christiana Greya, koji je uvodi u svijet sado-mazohizma i fetiša. Tako počinje trilogija koja je, unatoč brojnim kritikama, oduševila čitatelje diljem svijeta i u manje od godinu dana prodana u više od 30 milijuna primjeraka, čime se svrstala u red mega-bestsellera.

Komentari