Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

EasyArt: iTunes likovnih umjetnosti

18.03.2014. Jana Gamilec
Foto: Facebook

Foto: Facebook

Engleska kompanija EasyArt ima ambiciozan plan – postati iTunes likovnih umjetnosti. „Umjetnost za svakoga, svagdje, svaki dan!“ njihova je misao vodilja.

Pablo Picasso, Jackson Pollock, vintage fotografije iz časopisa Vogue i Penguin Books naslovnice tek su dio onoga što se nudi u internetskom dućanu EasyArt. Kompanija posjeduje licence za tisak i prodaju više od 60 000 slika. Koncept je primamljiv – kupiti visokokvalitetnu reprodukciju omiljenog likovnog djela po dostupnoj cijeni. Vodstvo kompanije smatra da su klasični dućani s ogromnim zalihama printeva koji brzo izađu iz mode dio prošlosti. Inspirirani Ikeom i iTunesom, sigurni su u to da njihov koncept ne samo da se može održati na tržištu, nego će i pobuditi veći interes za umjetnost općenito.

Osim dosadašnjih kolaboracija s poznatim muzejima i časopisima, u planu su pop-up izložbe i internet časopis o umjetnosti. U nekoj daljoj budućnosti želja im je omogućiti da posjetitelj muzeja naruči print djelo koje mu se svidjelo te da ga u roku 24 sata dobije na kućnu adresu.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari