Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Vizart

EasyArt: iTunes likovnih umjetnosti

18.03.2014. Jana Gamilec
Foto: Facebook

Foto: Facebook

Engleska kompanija EasyArt ima ambiciozan plan – postati iTunes likovnih umjetnosti. „Umjetnost za svakoga, svagdje, svaki dan!“ njihova je misao vodilja.

Pablo Picasso, Jackson Pollock, vintage fotografije iz časopisa Vogue i Penguin Books naslovnice tek su dio onoga što se nudi u internetskom dućanu EasyArt. Kompanija posjeduje licence za tisak i prodaju više od 60 000 slika. Koncept je primamljiv – kupiti visokokvalitetnu reprodukciju omiljenog likovnog djela po dostupnoj cijeni. Vodstvo kompanije smatra da su klasični dućani s ogromnim zalihama printeva koji brzo izađu iz mode dio prošlosti. Inspirirani Ikeom i iTunesom, sigurni su u to da njihov koncept ne samo da se može održati na tržištu, nego će i pobuditi veći interes za umjetnost općenito.

Osim dosadašnjih kolaboracija s poznatim muzejima i časopisima, u planu su pop-up izložbe i internet časopis o umjetnosti. U nekoj daljoj budućnosti želja im je omogućiti da posjetitelj muzeja naruči print djelo koje mu se svidjelo te da ga u roku 24 sata dobije na kućnu adresu.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Komentari