Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

EasyArt: iTunes likovnih umjetnosti

18.03.2014. Jana Gamilec
Foto: Facebook

Foto: Facebook

Engleska kompanija EasyArt ima ambiciozan plan – postati iTunes likovnih umjetnosti. „Umjetnost za svakoga, svagdje, svaki dan!“ njihova je misao vodilja.

Pablo Picasso, Jackson Pollock, vintage fotografije iz časopisa Vogue i Penguin Books naslovnice tek su dio onoga što se nudi u internetskom dućanu EasyArt. Kompanija posjeduje licence za tisak i prodaju više od 60 000 slika. Koncept je primamljiv – kupiti visokokvalitetnu reprodukciju omiljenog likovnog djela po dostupnoj cijeni. Vodstvo kompanije smatra da su klasični dućani s ogromnim zalihama printeva koji brzo izađu iz mode dio prošlosti. Inspirirani Ikeom i iTunesom, sigurni su u to da njihov koncept ne samo da se može održati na tržištu, nego će i pobuditi veći interes za umjetnost općenito.

Osim dosadašnjih kolaboracija s poznatim muzejima i časopisima, u planu su pop-up izložbe i internet časopis o umjetnosti. U nekoj daljoj budućnosti želja im je omogućiti da posjetitelj muzeja naruči print djelo koje mu se svidjelo te da ga u roku 24 sata dobije na kućnu adresu.

Komentari