Istaknuto
15.05.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Svake srijede izdvajamo najzanimljivije domaće i regionalne singlove, a na vama je da odaberete svog favorita. Bacite uho i na našu preporuku stranih noviteta.

13.05.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U moru novih knjiških naslova, izabrali smo tri koja ćete sigurno obožavati.

Film

Eckhart žali za memorabilijom sa snimanja Batmana

14.05.2013. Marino ČajdoVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Poznavanje trivije, što opsežnije dakako, svakako je dostignuće svakog obožavatelja neke filmske franšize – a upravo će sljedeća informacija biti od kurioziteta ljubiteljima filmova o Batmanu. Nije tajna da glumci po završetku snimanja ponekad „slučajno“ ponesu ili dobiju od studija prave filmske artefakte: Samuel L. Jackson tako je popalio svjetlosni mač korišten u Star Warsu, Tobeyju Maguireu nakon završetka snimanja Spider-mana poklonjen je kostim – a u koje svrhe tko što koristi danas koristi možemo samo nagađati.

Jednake sreće nije bio Aaron Eckhart koji sa snimanja The Dark Knight nije ponio apsolutno ništa, pa ni unikatni novčić kojim se Two-Face koristi prilikom donošenja odluka. Štoviše, kako je priznao u intervjuu za portal IGN, nije bio ni upoznat sa time što se s ovim komadom filmske memorabilije dogodilo nakon snimanja.

Enter, ni manje ni više, Johnny Depp koji mu je na snimanju filma The Rum Diary povjerio kako je upravo taj novčić otkupio od Warner Brosa za svog sina koji je bio oduševljen Eckhartovom interpretacijom Harveyja Denta. „Nikada mi nije palo na pamet zgrabiti novčić za sebe, ali drago mi je da je u dobrim rukama“, izjavio je tim povodom Eckhart.

“Ne mogu zamisliti da se Nolan odrekne rada na Batmanu”

Eckhart je u intervjuu iznio i niz stavova o budućnosti Batman franšize. Nije tajna da je Eckhart priželjkivao da sudjeluje i u trećem dijelu trilogije Christophera Nolana, The Dark Knight Rises, iako je redatelj imao drugačije planove za finale – u koji se uklopio samo footage iz prethodnog filma s Eckhartom.

Glumac, unatoč tome, redatelju nije zamjerio te tvrdi kako ne vidi ikog drugog osim Nolana da nastavi raditi na pričama o Batmanu, iako bi novi redatelji mogli priču odvesti u potpuno drugom, spominje ironmanskom, smjeru.

„Batman je jedan od posljednjih stripova, ako ne i posljednji, koji se uistinu bavi problemima. Bitnim problemima. Kada sam pročitao scenarij za The Dark Knight prvo sam se zapitao radi li se o filmu o superjunaku. Govorimo o gradu kojeg je progutala korupcija i u kojem se nitko neće zauzeti za dobro, za poštenje i ljudskost, i u kojem nitko ne hoda gradom po noći. Ne mogu zamisliti da bi se Chris (Nolan) ikada odrekao kontrole nad ovom franšizom“, izjavio je između ostalog u intervjuu kojeg možete poslušati ovdje (klik).

Prema posljednjim informacijama, Nolan svoje prste osim u nadolazećem Man of Steelu ima i u Justice League of America, koji bi po uzoru na Avengers, trebao objediniti sve najveće junake DC Comicsa.

Nadajmo se da će, ukoliko završi u nekoj od idućih ekranizacija priča o superjunacima, Eckhart uspjeti ubosti kakav suvenir.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari