Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Eddie Murphy i Oprah Winfrey glumit će u filmu o komičaru Richardu Pryoru

16.03.2015. Marija Vukšić
Foto: www.etonline.com

Foto: www.etonline.com

Lee Daniels, redatelj filma The Butler (2013), radi na biografskom filmu o poznatom komičaru Richardu Pryoru. Pryora će glumiti Mike Epps koji je glumio Black Douga u The Hangover franšizi, Kate Hudson glumit će Pryorovu četvrtu suprugu, Lee Pryor, koju je oženio 1981. i od koje se razveo godinu dana kasnije, a glumačkoj postavi nedavno se pridružio i Eddie Murphy, nekoć slavan komičar koji je u zadnjih nekoliko godina spao na niske grane loših komedija.

Murphy će glumiti komičarevog oca i nagađa se da bi mu ta uloga možda mogla napokon donijeti Oscara jer je Pryorov bio alkoholičar koji ga je čitavo vrijeme zlostavljao i imao je općenito jak utjecaj na komičarov život. Pryora je, osim oca, odgajala baka Marie Carter koja je vodila bordel i također je bila poprilično nasilna. Njih su dvoje bili česta tema njegovih stand-upova i činjenica da je uspio preoblikovati takve teme u nešto smiješno samo su dio onoga zbog čega je bio vrhunski komičar.

Foto: www.tmz.com

Foto: www.tmz.com

Nasilnu baku glumit će Oprah Winfrey koja je ujedno i jedna od producenata filma. Ovo joj nije prvi put da radi s Danielsom. Glumila je u The Butleru i s Tyler Perry bila je producentica Danielsevog filma Precious (2009). Oprah je poželjela glumiti baku vlasnicu bordela jer želi pokazati da može glumiti i širu paletu likova od onih koje je glumila dosad, a koji su uglavnom bili nježne dobrice. Također se nagađa da, poput Murphyja, i ona ovom ulogom cilja na Oscara pošto je prvi i posljednji put bila put nominirana 1986. za The Color Purple.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari