Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Film

Eddie Murphy i Oprah Winfrey glumit će u filmu o komičaru Richardu Pryoru

16.03.2015. Marija Vukšić
Foto: www.etonline.com

Foto: www.etonline.com

Lee Daniels, redatelj filma The Butler (2013), radi na biografskom filmu o poznatom komičaru Richardu Pryoru. Pryora će glumiti Mike Epps koji je glumio Black Douga u The Hangover franšizi, Kate Hudson glumit će Pryorovu četvrtu suprugu, Lee Pryor, koju je oženio 1981. i od koje se razveo godinu dana kasnije, a glumačkoj postavi nedavno se pridružio i Eddie Murphy, nekoć slavan komičar koji je u zadnjih nekoliko godina spao na niske grane loših komedija.

Murphy će glumiti komičarevog oca i nagađa se da bi mu ta uloga možda mogla napokon donijeti Oscara jer je Pryorov bio alkoholičar koji ga je čitavo vrijeme zlostavljao i imao je općenito jak utjecaj na komičarov život. Pryora je, osim oca, odgajala baka Marie Carter koja je vodila bordel i također je bila poprilično nasilna. Njih su dvoje bili česta tema njegovih stand-upova i činjenica da je uspio preoblikovati takve teme u nešto smiješno samo su dio onoga zbog čega je bio vrhunski komičar.

Foto: www.tmz.com

Foto: www.tmz.com

Nasilnu baku glumit će Oprah Winfrey koja je ujedno i jedna od producenata filma. Ovo joj nije prvi put da radi s Danielsom. Glumila je u The Butleru i s Tyler Perry bila je producentica Danielsevog filma Precious (2009). Oprah je poželjela glumiti baku vlasnicu bordela jer želi pokazati da može glumiti i širu paletu likova od onih koje je glumila dosad, a koji su uglavnom bili nježne dobrice. Također se nagađa da, poput Murphyja, i ona ovom ulogom cilja na Oscara pošto je prvi i posljednji put bila put nominirana 1986. za The Color Purple.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari