Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Glazba

Eklektični Yeasayer novo pojačanje INmusic festivala

14.12.2015. Ziher.hrFoto: facebook.com/yeasayer

Američki bend Yeasayer po prvi će puta zasvirati u Hrvatskoj na 11. izdanju INmusic festivala. Yeasayer je osnovan 2006. godine u New Yorku, a trojici stalnih članova, Chrisu Keatingu, Iri Wolf Tutonu i Anandu Wilderu, na snimanjima albuma te na turnejama često se pridružuju i drugi glazbenici. Dosad su izdali tri studijska albuma: ”All hour Cymbals” (2007), ”Odd Blood” (2010) i ”Fragrant World” (2012), dva live izdanja i jedan EP te bi uskoro trebao izaći i njihov četvrti studijski album.

Uz Keatinga i Wildera kao glavne vokale i tekstopisce, glazbu stvaraju svi članovi zajedno. Izvanredne melodije rezultat su raznih glazbenih utjecaja te uspješnog spajanja suvremenog i tradicionalnog. Yeasayerove eklektične pjesme nastaju stapanjem eksperimentalnog rocka i world music stilova te kombiniranjem pop melodija i hip hop ritma s ambijentalnim i pomalo mističnim elementima. U njihovim pjesmama mogu se čuti dijelovi različitih vremena i kultura te su izvrstan primjer multikulturalizma u glazbi. Osim po jedinstvenoj glazbi svakako ih se pamti i po originalnim videospotovima te energičnim nastupima koji su često popraćeni psihodeličnim vizualima.

Riječ yeasayer u prijevodu znači ”onaj koji ima pozitivan stav”, a ovaj interesantni bend u potpunosti potvrđuje taj naziv. Već nakon izlaska prvog albuma bili su na turnejama s MGMT-om i Beckom, a u međuvremenu su nastupili na najvećim svjetskim festivalima, uključujući Lollapaloozu, Coachellu, Bonnaroo, Reading i brojne druge. Pozitivnom i veselom glazbom, energičnim nastupom i dobrim vibracijama zasigurno će izmamiti i brojne osmjehe na zagrebačkom INmusicu, gdje će nastupiti na OTP world stageu.

Jedanaesto izdanje festivala na Jarunu od 20. do 22. lipnja 2016. godine uveličat će i Florence + The Machine te legendarni Motörhead. Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije), dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije). U prodaji je i ograničena količina posebnih INmusic blagdanskih paketa koji sadrže trodnevnu ulaznicu za INmusic #11, festivalsku majicu, vaučer OTP banke u vrijednosti 100kn, dvije limenke Ožujskog piva te etui za karticu. INmusic blagdanski paketi mogu se kupiti putem INmusicovog web shopa (369 kuna + troškovi dostave) ili u Dirty Old Shopu u Zagrebu (369 kuna).

Komentari