Istaknuto
22.03.2017.

Riječ je o jednom od najvažnijih glazbenih pokreta s kraja 20. stoljeća koji je široj publici ostao nepoznat. No, iako je nestao prije no što se jeka njegovih utjecaja mogla jasno ocrtati, on je preživio u filmovima Gregga Arakija i Sofije Coppole te nam se vratio sa svim modnim dodacima iz 90-ih.

21.03.2017.

1. travnja u Glazbeni lonac dolazi Lika Kolorado, i to u akustičnom izdanju. Ili barem tako tvrdi ekipa iz Lonca.

Glazba

Eklektični Yeasayer novo pojačanje INmusic festivala

14.12.2015. Ziher.hrFoto: facebook.com/yeasayer

Američki bend Yeasayer po prvi će puta zasvirati u Hrvatskoj na 11. izdanju INmusic festivala. Yeasayer je osnovan 2006. godine u New Yorku, a trojici stalnih članova, Chrisu Keatingu, Iri Wolf Tutonu i Anandu Wilderu, na snimanjima albuma te na turnejama često se pridružuju i drugi glazbenici. Dosad su izdali tri studijska albuma: ”All hour Cymbals” (2007), ”Odd Blood” (2010) i ”Fragrant World” (2012), dva live izdanja i jedan EP te bi uskoro trebao izaći i njihov četvrti studijski album.

Uz Keatinga i Wildera kao glavne vokale i tekstopisce, glazbu stvaraju svi članovi zajedno. Izvanredne melodije rezultat su raznih glazbenih utjecaja te uspješnog spajanja suvremenog i tradicionalnog. Yeasayerove eklektične pjesme nastaju stapanjem eksperimentalnog rocka i world music stilova te kombiniranjem pop melodija i hip hop ritma s ambijentalnim i pomalo mističnim elementima. U njihovim pjesmama mogu se čuti dijelovi različitih vremena i kultura te su izvrstan primjer multikulturalizma u glazbi. Osim po jedinstvenoj glazbi svakako ih se pamti i po originalnim videospotovima te energičnim nastupima koji su često popraćeni psihodeličnim vizualima.

Riječ yeasayer u prijevodu znači ”onaj koji ima pozitivan stav”, a ovaj interesantni bend u potpunosti potvrđuje taj naziv. Već nakon izlaska prvog albuma bili su na turnejama s MGMT-om i Beckom, a u međuvremenu su nastupili na najvećim svjetskim festivalima, uključujući Lollapaloozu, Coachellu, Bonnaroo, Reading i brojne druge. Pozitivnom i veselom glazbom, energičnim nastupom i dobrim vibracijama zasigurno će izmamiti i brojne osmjehe na zagrebačkom INmusicu, gdje će nastupiti na OTP world stageu.

Jedanaesto izdanje festivala na Jarunu od 20. do 22. lipnja 2016. godine uveličat će i Florence + The Machine te legendarni Motörhead. Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije), dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije). U prodaji je i ograničena količina posebnih INmusic blagdanskih paketa koji sadrže trodnevnu ulaznicu za INmusic #11, festivalsku majicu, vaučer OTP banke u vrijednosti 100kn, dvije limenke Ožujskog piva te etui za karticu. INmusic blagdanski paketi mogu se kupiti putem INmusicovog web shopa (369 kuna + troškovi dostave) ili u Dirty Old Shopu u Zagrebu (369 kuna).

Komentari