Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Vizart

Ekološka svijest u polaroidu: Spoj fotografije i prirode

20.04.2014. Marta Lučić
Foto: serrahrussell.com

Foto: serrahrussell.com

Baš poput instant tehnike, koju koristi kod fotografiranja, instant je emocija koja izlazi iz fotografija Serrah Russell. Američka fotografkinja iz Seattlea je u svom opusu pod nazivom Geographics spojila, bolje rečeno – stopila, stvarnost prirode i trenutak fotografije uhvaćene u prirodi. Putem zanimljivih i neobičnih kompozicija kojim je postavila samu fotografiju u prirodu, šalje poruke o njenoj važnosti.

Foto: serrahrussell.com

Foto: serrahrussell.com

U svom radu Serrah nosi karakterističnu notu ljubavi prema prirodi i važnosti zaštite okoliša. Kaže da svojim fotografijama želi potaknuti ljude na akciju i osvijestiti ih. Koristeći isključivo tehniku polaroidne fotografije postiže bljedilo koje podsjeća na iluziju, što umjetnica voli jer njeguje njen neobičan stil. Fotografije Geographics kolekcije možete pregledati na službenoj stranici umjetnice. Njene fotografije, osim poruka nose često i autobiografsku notu, a tehnika podsjeća na onu trenutno popularnu fazu instagram fotografija, te fotografije “vintage” štiha.  Međutim cilj nije bio pomodnost, nego priroda. Priroda koja nije pokazala zube svojom ljepotom, ali je upozorila na važnost njenog očuvanja.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari