Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Vizart

Ekološka svijest u polaroidu: Spoj fotografije i prirode

20.04.2014. Marta Lučić
Foto: serrahrussell.com

Foto: serrahrussell.com

Baš poput instant tehnike, koju koristi kod fotografiranja, instant je emocija koja izlazi iz fotografija Serrah Russell. Američka fotografkinja iz Seattlea je u svom opusu pod nazivom Geographics spojila, bolje rečeno – stopila, stvarnost prirode i trenutak fotografije uhvaćene u prirodi. Putem zanimljivih i neobičnih kompozicija kojim je postavila samu fotografiju u prirodu, šalje poruke o njenoj važnosti.

Foto: serrahrussell.com

Foto: serrahrussell.com

U svom radu Serrah nosi karakterističnu notu ljubavi prema prirodi i važnosti zaštite okoliša. Kaže da svojim fotografijama želi potaknuti ljude na akciju i osvijestiti ih. Koristeći isključivo tehniku polaroidne fotografije postiže bljedilo koje podsjeća na iluziju, što umjetnica voli jer njeguje njen neobičan stil. Fotografije Geographics kolekcije možete pregledati na službenoj stranici umjetnice. Njene fotografije, osim poruka nose često i autobiografsku notu, a tehnika podsjeća na onu trenutno popularnu fazu instagram fotografija, te fotografije “vintage” štiha.  Međutim cilj nije bio pomodnost, nego priroda. Priroda koja nije pokazala zube svojom ljepotom, ali je upozorila na važnost njenog očuvanja.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Komentari