Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Electronic Beats na tri lokacije uz brojne izvođače: Stiže Kink, Kölsch, Young Fathers i drugi

17.09.2015. Patricia PajkFoto: Electronic Beats

Electonic Beats je festival koji se održava po cijeloj Europi pa tako i u Zagrebu. Svi koji ga prate znaju da već duže vrijeme gledamo kako na ostalim lokacijama dovode sjajna imena, dok kod nas imamo nešto slabiju ponudu, no ove godine su se popravili i to izrazito. Event je podjeljen na dva dana i tri lokacije – Sirup, Teatar &TD i Močvara.

Prvog dana, 6. studenog, party će biti na dvije lokacije. Naš bend TOMISLAV s novom postavom nastupit će u Teatru &TD sa svojim prepoznatljivim indie-elektro setom, a priključit će im se britanski duo Ten Fé koji miješaju rock & roll s počecima r&b-a i pripremaju izlazak svog prvog albuma. Dolazi i Talisco kojem je glavna ideja bježanje od poznatog pa je on tako duboko u eksperimentalnom folku. Vrhunac večeri mnogima trebao bi biti škotski hip hop trio Young Fathers koji su za svoj album “Dead” dobili cijenjenu Mercury nagradu.

Za one koji više žele klupski ugođaj, prvog dana će se definitivno odlučiti otići u Sirup gdje će ih dočekati hrvatska snaga Pytzek čiji je label Burek objavio i izdanje od bugarskog DJ-a i producenta KiNKa koji dolazi u Zagreb sa svojim live nastupom. Uz njih, nastupat će i Kölsch – danski DJ koji je inače poznat po svojim live nastupima, ali će u Sirupu odraditi samo DJ set.

Drugog dana, 7. studenog, Electronic Beats nastavlja na svije lokacije, ovoga puta u Teatru &TD i Močvari.

Teatar &TD će ugostiti Iliju Rudmana kao hrvatskog predstavnika i jednog od najboljih naših producenata danas. Ninja Tune šalje Romarea od kojeg možemo očekivati set ispunjen eksperimentalnim, većinski afričkim, zvukovima s osnovom koja se oslanja na techno i house. Najviše očekujemo od DJ Kozea od kojeg zapravo ni ne znamo točno kakav set možemo očekivati jer je on svuda, i u technu, houseu i u hip hopu pa će to definitivno biti iznenađenje večeri u Teatru &TD.

U Močvaru dolazi hvaljeni projekt Janka Novoselića Kozmodrum koji stvara pravu kozmičnu seansu s drum podlogom. Mykki Blanco koji nam predstavlja energični C-ore. I na kraju sudanski Sinkane sa svojom mješavinom prog rocka i popa uz veliki utjecaj afričkog zvuka koji, kako mnogi kažu, podsjeća na Caribou.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Komentari