Istaknuto
12.06.2019.

Vrijeme čitanja: 3 minute Milan Blažeković hrvatskom je filmu u naslijedstvo ostavio svoj čaroban svijet animacije, koji se mnogima urezao u pamćenje i začinio djetinjstvo.

12.06.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Opasne vrućine nisu spriječile da vam i ovog tjedna Ziherova rubrika Nova glazba omogući glasanje za nove omiljene singlove.

Glazba

Izvještaj – Elemental nas gole i bose (ali zadovoljne) izbacio iz Tvornice

15.12.2018. Vedran GrizbaherFoto: Lana Piršl/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Elementarna nepogoda pogodila je Zagreb ovaj vikend. Iako je došla najavljena te su prognoze predviđale opći kolaps, Zagrepčani su svejedno u stanju šoka i nevjerice. Naime prvi snježni pokrivač ostao je u drugom planu pored dvodnevne proslave dvadesetog rođendana sad već kultne hip hop grupe Elemental čiji je zvuk još uvijek svjež i poletan, energija mladenačka, a bendovska klima pretežito sunčana.

Za petak su nam spremili playlistu po svom izboru tako da su iz svoje sedmoalbumske zbirke izabrali baš one pjesme koje su njima najviše prirasle srcu što se i dalo vidjeti na pozornici.

elemental

Foto: Lana Piršl/Ziher.hr

Šarmantno i dozirano

Mjesto radnje je po običaju Tvornica kulture. Dobro raspoloženi Elemental nam je pripremio sve sljedove, od hladnog i toplog predjela pa sve do deserta. Tako smo mogli čuti i neke pjesme koje su samo oni koji su preslušali sve albume od-do mogli znati pa do najvećih hitova čije stihove znaju i oni koji su slučajno zalutali na koncert. Pjesme su bile savršeno začinjene i lijepo dekorirane i međusobno prožete. Oprostit ćemo jedno Shotovo kašnjenje u pjesmi jer ga je šarmantno iskulirao kao i poneko gutanje riječi jer ih i tako ima na izvoz.

S obzirom na to da je koncert bio sjedećeg tipa, a Hrvatima treba malo više vremena da si daju oduška i odvoje od svoje stolice, sve do pred kraj koncerta nisu odvajali svoje pozadine od stolica. Tek na drugi bis su se ustali i oni najstatičniji. S druge strane, oni koji su izvisili za svoje mjesto imali su priliku razgibati bokove.

elemental

Foto: Lana Piršl/Ziher.hr

Elemental i njihova formula za uspjeh

Budući da je bilo sve u znaku broja dva, tako smo dobili i dva bisa za koje su sačuvali bisere kao što su Priroda i društvo, Romantika i za kraj  Goli i bosi. Remi je prvi put nastupala s gitarom koju je učila svirati kao klinka i onda skroz ostavila po strani. Ovog ljeta ju je ponovno prigrlila i marljivo vježbala te je za ispitni sat izabrala upravo ovaj koncert. Tako nam je na gitari odsvirala U duši smo junaci i Po mojoj mjeri. S druge strane Shot nam je pokazao kako zna beatboxati.

Ovaj primarno hip hop bend nam je pokazao kako se mogu lijepo ispreplesti razni glazbeni žanrovi, a da to sve zvuči jako koherentno, jako elementalasto. Prepoznatljivi spori hip hop čije riječi svatko uspijeva razumjeti, a neki i štreberski ponavljati za njima osim što nekad manje, a nekad isključivo biva serviran kao lijepi pop, ima tu i koketiranja s rockom, reggaeom, a i elektronikom.

elemental

Foto: Lana Piršl/Ziher.hr

B strana albuma

Najavljen nam je i izlazak albuma koji će obuhvatiti B stranu albuma, odnosno one pjesme koje nisu bile hitovi pa ih publika uglavnom ne traži da sviraju, a smatraju da zaslužuju veću pozornost. Dio toga smo imali i priliku čuti, a za subotu prognoziram ipak mećavu hitova. Subotnji koncert nam donosi izbor pjesama za koje je publika bila glavno glasačko tijelo. Dobili smo nekoliko hintova koje pjesme ste odabrali čuti, ali ne želim otkriti o kojima je riječ. Još stignete požuriti po svoju kartu ili pokušati okušati sreću na ulazu Tvornice.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije. 

(Visited 430 times, 2 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(27 votes, average: 4.593 out of 5)

Komentari