Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Film

Emma Watson u novoj fantasy sagi

15.06.2013. Nikola Šimić
facebook.com

facebook.com

Hermione Granger je uloga koja će bez sumnje uvijek biti prva stvar koja nam pada na pamet kad pomislimo na Emmu Watson. No, kroz posljednje dvije godine Watson se ipak pokušava udaljiti od Hermione ulogama u kritičkim uspjesima kao što su The Perks of Being a Wallflower i nedavnom This is The End. Kad tomu pridodamo film Noah Darrena Aronofskyog i nadolazeći The Bling Ring Sofije Coppole, vidljivo je kako je Emma dokazala ono što su mnogi tvrdili nakon završetke sage o Harryju Potteru. Očekivano, ona je (među glavnom trojkom) napravila najlakšu tranziciju u druge hollywoodske uloge i najbrže se odvojila od sage koja ju proslavila i obogatila.

No, sada se vraća svojim fantasy korijenima u adaptaciji nadolazeće knjige Queen of the Tearling (prva u trilogiji) koja se opisuje kao Game of Thrones u budućnosti, nakon standardne prirodne katastrofe. Watson bi trebala odigrati glavnu ulogu 19-godišnjakinje koja se suprotstavlja glavnoj negativki poznatog imena Crvena kraljica u mogućoj trilogiji.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari