Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Glazba

Emphasis u čakovečkom Prostoru

22.03.2013. Ziher.hr
Foto: PR

Foto: PR

Najbolji hrvatski bendovi, osobito kada je riječ o onima alternativnima, često su marginalizirani. Sjetite se samo The Bambi Molestersa ili Deafness By Noisea koje doduše, žanrovski ne možemo spojiti, ali možemo poistovjetiti njihove početničke priče: i jedan i drugi bend osnovani su u Lijepoj našoj, a popularnost na domaćem terenu stekli su tek nakon što su se proslavili “vani” – nastupajući kao predgrupa brojnim svjetski poznatim bendovima.

Sličan put izabrao je i čakovečki instrumentalni trio Emphasis, kojeg čine Ivan (bas gitara), Danko (gitara) i Radek (bubnjevi). Ovaj je eksperimetalni post-metal bend još 2007. objavio svoj demo prvijenac Elements Of Morrow, preko nezavisne rumunjske izdavačke kuće Asiluum Arts.

Bend je dosad odradio mnoge nastupe, a najviše se istaknuo u srpnju 2011. godine, kada je nastupio kao predgrupa slavnoj Rosetti (SAD). Na istom koncertu, čakovečki su dečki publici najavili skoro snimanje novog albuma. San im se ostvario prije otprilike mjesec dana kada je pod palicom Geenger Recordsa izašao novi album Gliding Over All, a koji je ta izdavačka kuća predstavila kao svoju “najbolje čuvanu glazbenu tajnu”.

Album Gliding Over All možete skinuti u digitalnom obliku za 3 eura, no, ukoliko ste pobornici live nastupa i još se k tome nalazite u blizinu Čakovca i volite bendove poput Isis, Cult of Luna, Pelican, s kojima ih neki uspoređuju, Emphasis možete čuti sutra, 23.ožujka u čakovečkom Prostoru. Cijena ulaznice je 20 kuna, koncert je najavljen za 21,00 sat, a osim Emphasisa, pravu glazbenu poslastice pripremit će dva rumunjska benda: Valerinne i Environments.

Komentari