Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Erotična ‘Le Rêve’: Picassova najskuplje prodana slika

28.03.2013. Jurica Mlinarec
Foto: facebook.com/Art&Painting

Foto: facebook.com/Art&Painting

Le Rêve, slika Picassove ljubavnice, prodana je za 155 milijuna američkih dolara te tako postala njegova najskuplje prodana slika. Picasso je tu sliku dovršio 1932. kada je imao 50 godina, a na njoj se nalazi 22-godišnja Marie-Thérèse Walter s kojom je ušao u vezu još za vrijeme prvog braka s Olgom Khokhlovom, a prije njegove veze s Dorom Maar.

Steve A Cohen jedan je od najvećih privatnih kolekcionara umjetnina. Sada će kod njega Picasso visjeti uz nekoliko impresionista (Gaugin, Van Gogh), modernista (Munch), a zavidan je broj suvremenih autora čija djela posjeduje uključujući dva platna de Kooninga (“Police Gazzette”, “Woman III”), Pollocka i jedno od istaknutijih suvremenih djela – “The Physical Impossibility Of Death In the Mind Of Someone Living” Damiena Hirsta.

Na slici su istaknute fovističke karakteristike poput snažnih, kontrastnih boja i jednostavnih linija, a poznato je da je prije 7 godina prošla pravu dramu. Tadašnji vlasnik slike Steve Wynn (od kojeg je Cohen kupio djelo) u ponosnoj paradi gestikulacije i ponosa ispred slike slučajno je laktom udario sliku te na njoj napravio omanju rupu. “Le Rêve” slovi i za najviše erotički nabijeno Picassovo djelo zbog toga jer sadrži figuru muškog spolovila na licu ljubavnice.

(Visited 299 times, 1 visits today)

Komentari