Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Glazba

Europski tjedan testiranja na HIV kao najava Pozitivnom koncertu

20.11.2013. Ziher.hr

pozitivan koncertHrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) priključuje se prvom Europskom tjednu testiranja na HIV koji će se odvijati od 22. – 29. studenog 2013. godine po cijeloj Europi s ciljem poticanja na testiranje.

Povodom Europskog tjedna testiranja na HIV CheckPoint Zagreb radit će od 22.-29. studenog svaki dan (osim subote i nedjelje) od 16 do 19:30 sati na adresi Ulica kneza Domagoja 10. Centar nudi metodu besplatnog, anonimnog, pouzdanog i brzog testiranja na HIV, testovima iz sline s rezultatom već za 20 minuta. Uz to CheckPoint Zagreb nudi informiranje i savjetovanje, s ciljem smanjenja rizičnih ponašanja, ranog otkrivanja infekcija,  prevencije daljnjeg širenja spolno prenosivih bolesti te započinjanja pravovremenog liječenja.

Testiranje se preporuča svakome tko je imao nezaštićeni spolni odnos s osobom nepoznatog HIV statusa, pogotovo ukoliko je bilo višestruke razmjene partnera, te onima s navikom uporabe droga, ponašanja pod utjecajem alkohola i drugih rizičnih ponašanja. Osim HIV infekcije, to predstavlja i rizik za ostale spolno prenosive bolesti, kao i za njihov prijenos drugima, stoga je važno testirati se i pouzdano znati svoj zdravstveni status.

Svjetski dan AIDS-a tradicionalno se u svijetu obilježava 1. prosinca kao dan borbe za stvaranje “AIDS free generacije”, s nula novih HIV infekcija, nula diskriminacije te nula smrtnosti uzrokovanih AIDS-om. U Hrvatskoj, tradicionalno pod nazivom “Voli i budi zdrav”, Svjetski dan AIDS-a inspiriran je snagom mladih, snagom glazbe, snagom zdravlja te snagom pozitivnih poruka i doprinosa zdravlju.

BPovodom te ideje već 9. godinu održava se Pozitivan koncert, a ovogodišnje edukativno i glazbeno rock izdanje zakazano je za 30. studenog 2013. u Velikoj dvorani Doma sportova gdje će pozitivnu poruku kroz svoju glazbu odaslati Goran Bare & Majke, Urban & 4, S.A.R.S. te Quasarr.

Ulaznice za Pozitivan koncert iznose 50kn. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 70 kn.

Službena prodajna mjesta: Dirty oldshop, Tratinska 22, Rockmark, Berislavićeva 13, Dancing BearShop, Gundulićeva 7, Dallas MusicShop, Tkalčićeva 7, te Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari