Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Europski tjedan testiranja na HIV kao najava Pozitivnom koncertu

20.11.2013. Ziher.hr

pozitivan koncertHrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) priključuje se prvom Europskom tjednu testiranja na HIV koji će se odvijati od 22. – 29. studenog 2013. godine po cijeloj Europi s ciljem poticanja na testiranje.

Povodom Europskog tjedna testiranja na HIV CheckPoint Zagreb radit će od 22.-29. studenog svaki dan (osim subote i nedjelje) od 16 do 19:30 sati na adresi Ulica kneza Domagoja 10. Centar nudi metodu besplatnog, anonimnog, pouzdanog i brzog testiranja na HIV, testovima iz sline s rezultatom već za 20 minuta. Uz to CheckPoint Zagreb nudi informiranje i savjetovanje, s ciljem smanjenja rizičnih ponašanja, ranog otkrivanja infekcija,  prevencije daljnjeg širenja spolno prenosivih bolesti te započinjanja pravovremenog liječenja.

Testiranje se preporuča svakome tko je imao nezaštićeni spolni odnos s osobom nepoznatog HIV statusa, pogotovo ukoliko je bilo višestruke razmjene partnera, te onima s navikom uporabe droga, ponašanja pod utjecajem alkohola i drugih rizičnih ponašanja. Osim HIV infekcije, to predstavlja i rizik za ostale spolno prenosive bolesti, kao i za njihov prijenos drugima, stoga je važno testirati se i pouzdano znati svoj zdravstveni status.

Svjetski dan AIDS-a tradicionalno se u svijetu obilježava 1. prosinca kao dan borbe za stvaranje “AIDS free generacije”, s nula novih HIV infekcija, nula diskriminacije te nula smrtnosti uzrokovanih AIDS-om. U Hrvatskoj, tradicionalno pod nazivom “Voli i budi zdrav”, Svjetski dan AIDS-a inspiriran je snagom mladih, snagom glazbe, snagom zdravlja te snagom pozitivnih poruka i doprinosa zdravlju.

BPovodom te ideje već 9. godinu održava se Pozitivan koncert, a ovogodišnje edukativno i glazbeno rock izdanje zakazano je za 30. studenog 2013. u Velikoj dvorani Doma sportova gdje će pozitivnu poruku kroz svoju glazbu odaslati Goran Bare & Majke, Urban & 4, S.A.R.S. te Quasarr.

Ulaznice za Pozitivan koncert iznose 50kn. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 70 kn.

Službena prodajna mjesta: Dirty oldshop, Tratinska 22, Rockmark, Berislavićeva 13, Dancing BearShop, Gundulićeva 7, Dallas MusicShop, Tkalčićeva 7, te Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr.

Komentari