Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Film

Everything is awesome: Lego Batman dobiva vlastiti film

14.10.2014. Paula Bračko
foto: facebook.com/TheLEGOMovie/

foto: facebook.com/TheLEGOMovie/

Vječna pitanja oko kojeg se filozofi muče već godinama i godinama su, recimo, „Što je bilo prvo: kokoš ili jaje?“ te „Koji Batman je najbolji Batman?“. Gotovo svaki fan Tamnog Viteza ima barem jednu najdražu ekranizaciju ovog gothamskog superjunaka, a obožavatelje The Lego Movie verzije Brucea Waynea razveselit će vijest da Lego Batman dobiva svoj vlastiti film. Sad je pravi tren da počnete pjevušiti Everything is awesome.

The Lego Movie dobit će svoj nastavak 2017. godine, ali prije toga Warner Bros iskoristit će  nenadanu popularnost najduhovitijeg Batmana dosad. Will Arnett je posudio glas liku i savršeno se uklopio u viziju Batmana dubokim i hrapavim notama koje proizvode njegove glasnice dok se po stoti put u istom satu ima potrebu predstaviti sa „I’m Batman“. Iako su mnogi suzdržani od veselja nakon objave ove vijesti budući da većina još uvijek pati od PTSP-a nakon odgledanog Batman & Robin filma iz 1997. koji je također trebao biti nešto laganija i duhovitija verzija priče od Tamnom Vitezu, ovdje je situacija drugačija. Lego Batman namijenjen je mlađoj publici kojima je ovo možda čak i prvi susret s tim likom i imaju čitavu vječnost da shvate kako Batman ustvari ne pjeva baš cijelo vrijeme pjesme o svom statusu djeteta bez roditelja.

Phil Lord, Chris Miller and Roy Lee koji su producirali The Lego Movie vraćaju se na posao i na ovom spin-offu, a za scenarij su zaduženi Seth Grahame-Smith i Chris McKay koji je ujedno zadužen i za režiju The Lego Movie nastavka. Datum izlaska nije poznat, ali nagađa se da bi trebao biti tek 2017. zbog svih ostalih najavljenih projekata koje Warner Bros planira oko Lego franšize.

Komentari