Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Evo koje pjesme trebate slušati kada ste tužni!

23.01.2013. Antonia ŠeremetVrijeme čitanja: 2 minute
images.google.com

images.google.com

Siječanj je za mnoge najdepresivniji mjesec u godini. Razlog tomu je loše vrijeme (kao ovaj pusti snijeg kojeg opet najavljuju), nedostatak dnevnog svijetla i manjak novca suludo potrošenog tijekom božićnih praznika.
Kao borbu protiv tuge i loše vibre predlažemo glazbu. Neki će izabrati vesele tonove poput Beach Boysa koji vas tjeraju na pjevanje i plesanje, dok će se drugi okrenuti R.E.M.u i tonovima koji najbolje opisuju njihovo trenutno stanje uma. Britanski NME je u svrhu istraživanja, što slušati kad niste baš super, pitao neke glazbenike za njihova mišljenja.
Jehnny Beth, pjevačica londonskog post-punk rock benda Savages kaže da kad je tužna sluša agresivne i sirove pjesme koje joj podižu raspoloženje. To su pjesme poput “Why D’ya Do It?” Marianne Faithfull ili “Lola Rastaquouère” Serge Gainsbourga.

Taigen Kawabe, iz japanskog acid-punk benda Bo Ningen s bazom u Londonu sluša glazbu koju nikada ne biste povezali s njim. Idol glazba je žanr koji je najbliži zapadnjačkom popu, iako Kawabe kaže da je to nešto sasvim drugačije te da ju je počeo slušati tek kad se odselio iz Japana. Vjerojatno je njegova tuga povezana i s nostalgijom prema Japanu.

Brett Anderson britanski pjevač i tekstopisac te bivši član grupa Suede, u trenutcima lošeg raspoloženja sluša “1/1” Brain Enoa s albuma “Music for Airports”. Kako kaže ta pjesma mu pomaže kad je tužan tako da ga odvodi na neko bolje mjesto. Eno i Anderson žive u istom susjedstvu i često se susreću, ali Anderson mu nikada nije priznao da obožava tu pjesmu. Njegovim riječima: “Da moram slušati samo jednu stvar do kraja života, vjerojatno bi to bila ta pjesma.”

Justin Young, pjevač benda The Vaccines sluša “Right Down The Line” Gerry Raffertyja, te kaže da je to feelgood pjesma cijelog benda.

Elektropop pjevačica Little Boots (Victoria Hesketh) najradije sluša album “Blue”, Joni Mitchell. Kako sama kaže to je u potpunosti drugačija glazba od one koju ona sama stvara, ali postoji nešto smirujuće u glasu Joni Mitchell.

 

izvor: NME.com

(Visited 910 times, 5 visits today)

Komentari