Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Glazba

EXIT 2013. objavio nova imena na Dance Areni!

28.02.2013. Tim Hrvaćanin
Foto: exitfest.org

Foto: Pan-Pot

Exit festival predstavio je nove izvođače za ovogodišnje izdanje na svojoj svjetski poznatoj Dance Areni. Ljubitelje svih podvrsta elektronske glazbe, od techna do housea, rasplesat će i zapaliti iransko-američki DJ/producent Dubfire, povratnik na Dance Arenu Seth Troxler, berlinski dvojac Pan-Pot, majstor mračnog i tripoidnog techna skrivenog identiteta Matador live, dvojac Subb An b2b Adam Shelton, grupa DJ-a Apollonia, koju čine Shonky, Dan Ghenacia i Dyed Soundorom, koji će nastupiti back2back2back, te avangardna DJ-ica Deniz Kurtel, koja nastupa uz vlastite LED – instalacije.

Foto: Matador

Foto: Matador

Uz nove izvođače, EXIT 2013. pod motom R:Evolucija dobio je još dva velika priznanja za svoju kvalitetu i značaj. Američki magazin Vibe uvrstio je Exit i njegovu Dance Arenu na treće mjesto ljestvice najboljih ljetnih festivala za ljubitelje elektronske glazbe, uz bok festivalima Amsterdam Dance Event i Tomorrowland, dok je američki portal Beatport uvrstio Exit među 20 najboljih europskih festivala ove godine. Ovo su najbolje pozivnice da kupite svoju festivalsku i kampersku ulaznicu, na prodajnim mjestima Dallas Music Shopa.

Foto: Apollonia

Foto: Apollonia

Od prije su već poznat prvi headlineri 14. po redu Exita, koji će se ove godine održati prvi puta u trajanju od 5 dana, od 10.-14. srpnja.  Tako će na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu zasvirati supergrupa Atoms for Peace, koja je ovaj tjedan izdala debitantski album Amok, DJ Fresh Live, Friction & Linguistics, The Prototypes, SKiSM i mnogi drugi.

Komentari