Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

EXIT 2013. objavio nova imena na Dance Areni!

28.02.2013. Tim Hrvaćanin
Foto: exitfest.org

Foto: Pan-Pot

Exit festival predstavio je nove izvođače za ovogodišnje izdanje na svojoj svjetski poznatoj Dance Areni. Ljubitelje svih podvrsta elektronske glazbe, od techna do housea, rasplesat će i zapaliti iransko-američki DJ/producent Dubfire, povratnik na Dance Arenu Seth Troxler, berlinski dvojac Pan-Pot, majstor mračnog i tripoidnog techna skrivenog identiteta Matador live, dvojac Subb An b2b Adam Shelton, grupa DJ-a Apollonia, koju čine Shonky, Dan Ghenacia i Dyed Soundorom, koji će nastupiti back2back2back, te avangardna DJ-ica Deniz Kurtel, koja nastupa uz vlastite LED – instalacije.

Foto: Matador

Foto: Matador

Uz nove izvođače, EXIT 2013. pod motom R:Evolucija dobio je još dva velika priznanja za svoju kvalitetu i značaj. Američki magazin Vibe uvrstio je Exit i njegovu Dance Arenu na treće mjesto ljestvice najboljih ljetnih festivala za ljubitelje elektronske glazbe, uz bok festivalima Amsterdam Dance Event i Tomorrowland, dok je američki portal Beatport uvrstio Exit među 20 najboljih europskih festivala ove godine. Ovo su najbolje pozivnice da kupite svoju festivalsku i kampersku ulaznicu, na prodajnim mjestima Dallas Music Shopa.

Foto: Apollonia

Foto: Apollonia

Od prije su već poznat prvi headlineri 14. po redu Exita, koji će se ove godine održati prvi puta u trajanju od 5 dana, od 10.-14. srpnja.  Tako će na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu zasvirati supergrupa Atoms for Peace, koja je ovaj tjedan izdala debitantski album Amok, DJ Fresh Live, Friction & Linguistics, The Prototypes, SKiSM i mnogi drugi.

Komentari