Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Film

FAK.hr pokrenuo natječaj za najbolju filmsku recenziju – „Matej Lovrić“

23.03.2014. Nela Baričević
Foto: facebook.com/FAK.hr

Foto: facebook.com/FAK.hr

Kao i prošle godine u ožujku FAK.hr pokrenuo je natječaj za najbolju amatersku filmsku kritiku u sjećanje na kolegu recenzenta Mateja Lovrića.

Natjecanju mogu pristupiti svi koji se filmskom kritikom ne bave profesionalno, točnije oni koji ne pišu za časopise, novine, web portale i slične platforme. Međutim, ako imate svoj blog i ondje pišete to je u redu. Bitno je napomenuti i kako jedan natjecatelj može sudjelovati u natjecanju sa samo jednom recenzijom. Ako ste se zanijeli pa ste u trenutku inspiracije napisali više recenzija, odaberite jednu za koju mislite da ima najveće šanse odnijeti nagradu.

Recenzirati možete bilo koji domaći ili strani film, pri tome žanrovski također nema nikakvih ograničenja. Dakle, recenzije animiranih i dokumentarnih filmova također su dozvoljene. Ono što je zaista važno jest to kako je tekst napisan. Naglasak se stavlja na kvalitetu teksta, nikako na odabir filmskog djela kojega ćete recenzirati. Jedino pravilo je da tekst bude dužine 500 – 1200 riječi.

Pobjednika će odabrati FAK- ov amatersko – kritičarski odred. Spomenimo kako su se žiriju pridružili: Ivan Goran Vitez (poznati hrvatski redatelj i scenarist), Damir Radić (filmski kritičar) i Franjo Janeš (književnik i profesor).

Sve filmske kritike koje pošaljete do ponoći 31. ožujka ulaze u natjecanje, a šaljete ih na sljedeći mail: recenzije.fak@gmail.com. Uz recenziju obavezno je poslati i svoje ime, prezime te adresu (prebivalište/ boravište). Rezultate očekujte sredinom travnja, a prve tri FAK. hr će objaviti na svome portalu.

Nagrade možete pogledati ovdje.

(Visited 210 times, 1 visits today)

Komentari