Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Fanovi financiraju novi album benda Protest The Hero!

24.01.2013. Sven StažićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Američki progresivni metalcore bend Protest The Hero snimat će svoj novi album uz pomoć donacija fanova. Bend je na okupu već 10 godina i imaju tri izdana albuma, no najnoviji će izaći na svijetlo dana bez potpore izdavačke kuće.

Zahvaljujući DIY kampanji, bend je prikupio preko 230.000 dolara od fanova u samo jednom tjednu. Novac je bio sakupljen putem interneta na stranici IndieGoGo. U početku je cilj bio prikupiti iznos od 125.000 dolara, no kreativnost benda i njihova povezanost te odnos s fanovima rezultirao je puno većim iznosom. Npr. zabave s fanovima čija je tema bila slušanje nekog albuma, pizza tulumi s bendom ili mogućnost da, ukoliko ste muzičar, sami pomognete u stvaranju albuma samo su neki od trikova koje je bend koristio u svojoj kampanji. Termin za slične slučajeve, crowdfunding, popularizirali su umjetnici kao Amanda Palmer koja je prikupila preko 100.000 dolara u samo šest sati. ”Napokon smo slobodni od svih obaveza i sami želimo biti gospodari svojih karijer” izjavio je bend kao odgovor na postignuti uspjeh.

Možete pogledati i video materijal u kojem bend podrobnije objašnjava svoje odluke i generalno loše stanje u glazbenoj industriji.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Komentari