Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Fanovi financiraju novi album benda Protest The Hero!

24.01.2013. Sven Stažić
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Američki progresivni metalcore bend Protest The Hero snimat će svoj novi album uz pomoć donacija fanova. Bend je na okupu već 10 godina i imaju tri izdana albuma, no najnoviji će izaći na svijetlo dana bez potpore izdavačke kuće.

Zahvaljujući DIY kampanji, bend je prikupio preko 230.000 dolara od fanova u samo jednom tjednu. Novac je bio sakupljen putem interneta na stranici IndieGoGo. U početku je cilj bio prikupiti iznos od 125.000 dolara, no kreativnost benda i njihova povezanost te odnos s fanovima rezultirao je puno većim iznosom. Npr. zabave s fanovima čija je tema bila slušanje nekog albuma, pizza tulumi s bendom ili mogućnost da, ukoliko ste muzičar, sami pomognete u stvaranju albuma samo su neki od trikova koje je bend koristio u svojoj kampanji. Termin za slične slučajeve, crowdfunding, popularizirali su umjetnici kao Amanda Palmer koja je prikupila preko 100.000 dolara u samo šest sati. ”Napokon smo slobodni od svih obaveza i sami želimo biti gospodari svojih karijer” izjavio je bend kao odgovor na postignuti uspjeh.

Možete pogledati i video materijal u kojem bend podrobnije objašnjava svoje odluke i generalno loše stanje u glazbenoj industriji.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Komentari