Istaknuto
27.10.2016.

"Sherlock Holmes" Zagrebačkog kazališta mladih je vizualno izuzetno atraktivna predstava virtuozne režije, maštovite rasvjete, scenografije i kostimografije te zapanjujućih scenskih slika. Krešimir Dolenčić i njegov tim suradnika kreirali su jednu od najboljih ovogodišnjih predstava.

23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

Film

Fantastic Zagreb: povratak Nevidljivog!

20.06.2015. Ziher.hrFoto: facebook.com

Ovaj tjedan Nevidljivi čovjek je prvi puta ove godine prošetao Zagrebom. Njega možda ne biste htjeli sresti u mraku, ali program filmskog  festivala Fantastic Zagreb ćete sigurno htjeti. Peto izdanje ovog festivala  trajati će  od 26. lipnja do 4. srpnja te će se održavati na četiri lokacije: ljetnoj pozornici Tuškanac, kinu Europa, CineStaru Zagreb te Medvedgradu.

Program obuhvaća filmove, ne samo iz uskog žanra znanstvene fantastike, već i hororce, trilere, psihološke drame, misterije, mračne komedije i još mnoge. Ove godine je posebno to što su uvedene i projekcije dokumentaraca, konkretnije radi se o dokumentarcima Dina Alejandra Jodorowskog o čileanskom redatelju  i njegovom najambiczionznijem projektu ikada  te  Tamna zvijezda – svijet H.R. Gigera koji nas upoznaje sa švicarskim vizualnim umjetnikom HR Gigerom, najpoznatijem po dizajniranju čudovišta u filmu Alien (1979)

Film Robina Hardyja Čovjek od pruća prikazati će se u sekciji In memoriam Christophor Lee, a rođendanska sekcija donijet će nekoliko kultnih naslova poput The Shining-a i Re-Animator-a.  Kroz dva dana (2.i 3. srpnja) održat će se i predavanja te panel diskusije pod zajedničkim imenom Europski žanrovski forum koji će biti zanimljivi,kako posjetiteljima tako i ljudima iz industrije. Na njima će sudjelovati više od 30 međunarodnih filmskih profesionalaca . U poslijepodnevnim satima, u pitching djelu, naći će se 12 regionalnih i međunarodnih projekata. Primjerice, na case studyju premijerno će se prikazati izvadak iz filma Goran, posljednjeg djela Nevija Marasovića u određenim elementima usporediv s Fargom (1996).

Festival se i dalje deklarira kao Dog Friendly festival što znači da su vaši ljubimci dobrodošli na Tuškancu te za njih ne morate plaćati kartu.

Što se ulaznica tiče, one se mogu kupiti kupiti od 24. lipnja u Kinu Europa od 17h do 21h, te od 26. lipnja na blagajni ljetne pozornice Tuškanac od 20:30h do 23:30h. Ulaznice za projekcije u CineStaru mogu se kupiti na webu i blagajnama CineStara. Cijena ulaznice je 27 kuna, tjedna ulaznica 150 kuna, te studentska 120 kuna, dok su ulaznice za projekcije na Medvedgadu 45 kuna i uključuju prijevoz na/sa Medvedgrada (polazak iz Šestina).

Komentari