Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Knjige

Feministička večer povodom Dana žena u Booksi

06.03.2013. Hrvoje Korbar
Foto: Faktura

Foto: Faktura

Večer uoči Dana žena, književni klub Booksa priredio je prikladan program – tribinu o značenju feminizma u 21. stoljeću. Voditeljica tribine Miljenka Buljević će sa književnicom i teoretičarkom Đurđom Knežević i književnicom i blogericom Asjom Bakić raspravljati o tome što je ostalo od feminizma u 21. stoljeću, kojim bi pravcem feminizam mogao i trebao krenuti dalje.

Đurđa Knežević  rođena je u Jastrebarskom 1952. U Za­grebu je završila gimnaziju te studij povijesti i arheologije.  1992. osnovala je Žensku infoteku, te je uređivala feministički časopis Kruh i ruže te uredila i objavila četrdesetak knjiga prijevoda i domaćih autorica. Djeluje i kao direktorica godišnjega međunarodnog seminara “Žene i politika” u Dubrovniku od 1996. do 2007. Izdala je niz romana, među kojima se ističe O mojoj mami, te knjigu eseja Feminizam i kako ga steći, o čijoj smo promociji pisali ovdje

Asja Bakić rođena je u Tuzli 1982., gdje je završila studij bosanskog jezika i književnosti.  Poeziju je objavljivala u nizu regionalnih časopisa (ProFemina, Tema, Zarez, Quorum, Treći Trg, Diwan, Poezija, airBeletrina), a poznatija je kao autorica dvaju blogova, “U carstvu melanholije” i “Vlastita soba”.

 

(Visited 127 times, 1 visits today)

Komentari