Istaknuto
16.08.2018.

Iako je zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Knjige

Feministička večer povodom Dana žena u Booksi

06.03.2013. Hrvoje Korbar
Foto: Faktura

Foto: Faktura

Večer uoči Dana žena, književni klub Booksa priredio je prikladan program – tribinu o značenju feminizma u 21. stoljeću. Voditeljica tribine Miljenka Buljević će sa književnicom i teoretičarkom Đurđom Knežević i književnicom i blogericom Asjom Bakić raspravljati o tome što je ostalo od feminizma u 21. stoljeću, kojim bi pravcem feminizam mogao i trebao krenuti dalje.

Đurđa Knežević  rođena je u Jastrebarskom 1952. U Za­grebu je završila gimnaziju te studij povijesti i arheologije.  1992. osnovala je Žensku infoteku, te je uređivala feministički časopis Kruh i ruže te uredila i objavila četrdesetak knjiga prijevoda i domaćih autorica. Djeluje i kao direktorica godišnjega međunarodnog seminara “Žene i politika” u Dubrovniku od 1996. do 2007. Izdala je niz romana, među kojima se ističe O mojoj mami, te knjigu eseja Feminizam i kako ga steći, o čijoj smo promociji pisali ovdje

Asja Bakić rođena je u Tuzli 1982., gdje je završila studij bosanskog jezika i književnosti.  Poeziju je objavljivala u nizu regionalnih časopisa (ProFemina, Tema, Zarez, Quorum, Treći Trg, Diwan, Poezija, airBeletrina), a poznatija je kao autorica dvaju blogova, “U carstvu melanholije” i “Vlastita soba”.

 

(Visited 134 times, 1 visits today)

Komentari