Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Knjige

Feministička večer povodom Dana žena u Booksi

06.03.2013. Hrvoje Korbar
Foto: Faktura

Foto: Faktura

Večer uoči Dana žena, književni klub Booksa priredio je prikladan program – tribinu o značenju feminizma u 21. stoljeću. Voditeljica tribine Miljenka Buljević će sa književnicom i teoretičarkom Đurđom Knežević i književnicom i blogericom Asjom Bakić raspravljati o tome što je ostalo od feminizma u 21. stoljeću, kojim bi pravcem feminizam mogao i trebao krenuti dalje.

Đurđa Knežević  rođena je u Jastrebarskom 1952. U Za­grebu je završila gimnaziju te studij povijesti i arheologije.  1992. osnovala je Žensku infoteku, te je uređivala feministički časopis Kruh i ruže te uredila i objavila četrdesetak knjiga prijevoda i domaćih autorica. Djeluje i kao direktorica godišnjega međunarodnog seminara “Žene i politika” u Dubrovniku od 1996. do 2007. Izdala je niz romana, među kojima se ističe O mojoj mami, te knjigu eseja Feminizam i kako ga steći, o čijoj smo promociji pisali ovdje

Asja Bakić rođena je u Tuzli 1982., gdje je završila studij bosanskog jezika i književnosti.  Poeziju je objavljivala u nizu regionalnih časopisa (ProFemina, Tema, Zarez, Quorum, Treći Trg, Diwan, Poezija, airBeletrina), a poznatija je kao autorica dvaju blogova, “U carstvu melanholije” i “Vlastita soba”.

 

Komentari