Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Uncategorized

Festival multimedije MOP u Varaždinu uz 26 predavača i partyje u tvrđavi Stari grad!

14.05.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
www.mop-fest.com

www.mop-fest.hr

MOP 3 – Festival multimedije, oblikovanja i primjene – održat će se od 22. do 24. svibnja u Varaždinu. Kao i prva dva izdanja, i ovo će u svoj fokus staviti multimediju i digitalnu kulturu koju će promovirati kroz niz predavanja, prezentacija i radionica u Palači Herzer, ali i raznolikim popratnim programom na lokacijama u centru grada. Organizator festivala je udruga MOP koju čine sadašnji i bivši studenti Sveučilišta Sjever, a generalni pokrovitelji festivala su Sveučilište Sjever i Studentski zbor Sveučilišta Sjever.

Festival je prvenstveno namijenjen mladim kreativcima, studentima, glazbenicima, dizajnerima, dizajnerima interakcija, video umjetnicima, fotografima, animatorima i svima koji se multimedijom bave na direktan ili indirektan način” – rekao je Fran Mubrin iz udruge MOP prilikom predstavljanja festivala medijima. Ipak, nesumnjivo je da će predavanja biti zanimljiva i laicima.

Kao uvertira festivalu, u srijedu u kinu Galerija bit će prikazan „JOBS“, biografski film o velikom vizionaru Steveu Jobsu s Ashtonom Kutcherom u glavnoj ulozi.

Tijekom tri festivalska dana, od četvrtka do subote, čak 26 predavača – vodećih dizajnera i kreatora digitalnih sadržaja – kroz kratka i dinamična obraćanja posjetiteljima prezentirat će svoje projekte i podijeliti svoja teorijska i praktična znanja.

Foto: Press konferencija , J. Mrazović

Foto: Press konferencija , J. Mrazović

Usto, MOP 3 bit će upotpunjen i zanimljivim zabavnim sadržajima u večernjim satima, poput partyja na Podrumskoj sceni Rogoz i u atriju tvrđave Staroga grada koji će biti obogaćeni multimedijalnim intervencijama te interaktivnim projektom Whatever Dance Toolbox izvedbene skupine BADco. u suradnji s festivalom Dani suvremenog plesa. Ulaz na sve programe je besplatan.

Festival MOP je jedan izuzetno vrijedan projekt za Sveučilište, ali i za Varaždin. Ponosni smo što se naši studenti povezuju s vodećim tvrtkama na tržištu te ih se prepoznaje kao kvalitetan kadar” – rekao je v.d. prorektora Sveučilišnog centra Varaždin, Damir Vusić.

Partneri festivala su Gradski muzej Varaždin, Kino Galerija, Udruga VUDU, umjetnička organizacija VRUM, Student Cuts, Udruga Moving, Šuškavac Kolektiv, BADco., Typonine i XFO.

Cjelokupni program festivala te informacije o predavačima i ostalim sadržajima, dostupni su na web stranici festivala te na Facebook stranici MOP. Napokon su mladi dobili priliku kreirati inovativan i zanimljiv sadržaj u svom gradu, a posebice veseli party u atriju Starog grada!

(Visited 150 times, 1 visits today)

Komentari