Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Uncategorized

Festival multimedije MOP u Varaždinu uz 26 predavača i partyje u tvrđavi Stari grad!

14.05.2014. Ziher.hr
www.mop-fest.com

www.mop-fest.hr

MOP 3 – Festival multimedije, oblikovanja i primjene – održat će se od 22. do 24. svibnja u Varaždinu. Kao i prva dva izdanja, i ovo će u svoj fokus staviti multimediju i digitalnu kulturu koju će promovirati kroz niz predavanja, prezentacija i radionica u Palači Herzer, ali i raznolikim popratnim programom na lokacijama u centru grada. Organizator festivala je udruga MOP koju čine sadašnji i bivši studenti Sveučilišta Sjever, a generalni pokrovitelji festivala su Sveučilište Sjever i Studentski zbor Sveučilišta Sjever.

Festival je prvenstveno namijenjen mladim kreativcima, studentima, glazbenicima, dizajnerima, dizajnerima interakcija, video umjetnicima, fotografima, animatorima i svima koji se multimedijom bave na direktan ili indirektan način” – rekao je Fran Mubrin iz udruge MOP prilikom predstavljanja festivala medijima. Ipak, nesumnjivo je da će predavanja biti zanimljiva i laicima.

Kao uvertira festivalu, u srijedu u kinu Galerija bit će prikazan „JOBS“, biografski film o velikom vizionaru Steveu Jobsu s Ashtonom Kutcherom u glavnoj ulozi.

Tijekom tri festivalska dana, od četvrtka do subote, čak 26 predavača – vodećih dizajnera i kreatora digitalnih sadržaja – kroz kratka i dinamična obraćanja posjetiteljima prezentirat će svoje projekte i podijeliti svoja teorijska i praktična znanja.

Foto: Press konferencija , J. Mrazović

Foto: Press konferencija , J. Mrazović

Usto, MOP 3 bit će upotpunjen i zanimljivim zabavnim sadržajima u večernjim satima, poput partyja na Podrumskoj sceni Rogoz i u atriju tvrđave Staroga grada koji će biti obogaćeni multimedijalnim intervencijama te interaktivnim projektom Whatever Dance Toolbox izvedbene skupine BADco. u suradnji s festivalom Dani suvremenog plesa. Ulaz na sve programe je besplatan.

Festival MOP je jedan izuzetno vrijedan projekt za Sveučilište, ali i za Varaždin. Ponosni smo što se naši studenti povezuju s vodećim tvrtkama na tržištu te ih se prepoznaje kao kvalitetan kadar” – rekao je v.d. prorektora Sveučilišnog centra Varaždin, Damir Vusić.

Partneri festivala su Gradski muzej Varaždin, Kino Galerija, Udruga VUDU, umjetnička organizacija VRUM, Student Cuts, Udruga Moving, Šuškavac Kolektiv, BADco., Typonine i XFO.

Cjelokupni program festivala te informacije o predavačima i ostalim sadržajima, dostupni su na web stranici festivala te na Facebook stranici MOP. Napokon su mladi dobili priliku kreirati inovativan i zanimljiv sadržaj u svom gradu, a posebice veseli party u atriju Starog grada!

(Visited 144 times, 1 visits today)

Komentari