Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Vizart

Festival tijela u gradu: Zagreb, volim te!

12.09.2014. Ziher.hr
Foto: Facebook

Foto: Facebook

Zagreb volim te!, festival nazvan po istoimenom performansu Tomislava Gotovca, održat će se u subotu 13. rujna na nekoliko lokacija u gradu. Nazvan još i Festivalom tijela u gradu, osmišljen je i kao platforma koja okuplja umjetnike koji kroz svoj rad(s naglaskom na performans) istražuju vezu tijela i javnog prostora. Konfrontacija golog tijela i javnog prostora tema je festivala i ističe ikonički izraz bunta kojim se želi ukazati na negativan tretman individue od strane sustava.U vremenu politiziranja tjelesnosti u kojem je tijelo istovremeno estetski objekt, žrtva i nositelj poruke kojom upozorava na represiju i nezadovoljstvo. Program festivala počinje u 11 sati s performansom Zagreb Dreaming(8 hours) američko-korejske umjetnice Miru Kim na Teslinom platou.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Komentari