Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Vizart

Festival tijela u gradu: Zagreb, volim te!

12.09.2014. Ziher.hr
Foto: Facebook

Foto: Facebook

Zagreb volim te!, festival nazvan po istoimenom performansu Tomislava Gotovca, održat će se u subotu 13. rujna na nekoliko lokacija u gradu. Nazvan još i Festivalom tijela u gradu, osmišljen je i kao platforma koja okuplja umjetnike koji kroz svoj rad(s naglaskom na performans) istražuju vezu tijela i javnog prostora. Konfrontacija golog tijela i javnog prostora tema je festivala i ističe ikonički izraz bunta kojim se želi ukazati na negativan tretman individue od strane sustava.U vremenu politiziranja tjelesnosti u kojem je tijelo istovremeno estetski objekt, žrtva i nositelj poruke kojom upozorava na represiju i nezadovoljstvo. Program festivala počinje u 11 sati s performansom Zagreb Dreaming(8 hours) američko-korejske umjetnice Miru Kim na Teslinom platou.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Komentari