Istaknuto
16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

06.09.2018.

Na jednom mjestu okupili smo najzanimljivije koncerte koji nas ove jeseni očekuju u Zagrebu i Rijeci. Pred nama je sjajna jesen koju će obilježiti Deafheaven, God Is An Astronaut, Editors, Jethro Tull, Mudhoney, ali i brojni domaći izvođači.

Film

Festival Tobogan u riječkom Art-Kinu

24.06.2017. Ziher.hrFoto: press [film: "Grubzon"]

Festival Tobogan dio je Ciglene kuće, jednog od sedam glavnih programskih pravaca Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture, čiji su domaćini Art-kino, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka te Vijeće mladih Benčić. Ključna ideja ovog festivala je ljetne praznike u Rijeci pretvoriti u sadržajno i bogato razdoblje za djecu u kojem kultura i kreativnost imaju svoje istaknuto mjesto. U programu festivala  isprepliću se kino, kazalište i čitanje, pa i više od toga. Ulaz je slobodan na program u cijelosti.

Filmsko-radionički program Tobogana, Djeca osvajaju ustanove!, održat će se u utorak, 27. lipnja od 9 do 13 sati u Art-kinu. U 9.30 sati započet će “Grubzon”, u 10.15 “Grubzonovo dijete”, a uslijedit će dva bloka kratkometražnih filmova “Animafest 5+” – prvi u 11.15 sati te drugi u 11.45 sati. U atriju Art-kina održat će se prigodne radionice za djecu. Program je namijenjen za uzrast 5+.

Animirani film «Moj susjed Totoro» Hayaoa Miyazakija prikazat će se u Parku Mlaka u petak, 30. lipnja u 21.30 minuta. Film je namijenjen za uzrast 7+.

Foto: press [“Ježeva kuća”, E. Cvijanović]

U srijedu, 5. srpnja u 21.30 sati u Parku Nikole Hosta održat će se riječka premijera animiranog filma “Ježeva kućaEve Cvijanović snimljenog prema priči Branka Ćopića. Film će se prikazati u sklopu “Animafest: Obiteljski program” uz animirane filmove “Slobodna ptica” i “Tex”. Program je namijenjen za starije od 7 godina.

Posljednji dan Tobogana, subota, 8. srpnja u 21 sat i 30 minuta na parking Rikard Benčić donosi i filmski program uz prezentacije radova nastalih na radionicama (Igre na filmu, Stop animacija, Video reportaža) koje će se održavati tijekom cijelog Festivala. Projekciji će prethoditi retro igre, zabava i izvedba produkcije dramsko lutkarske radionice Složna kućica.

Filmski segment Festivala Tobogan djelomično se provodi u suradnji sa Svjetskim festivalom animiranog filma – Animafest Zagreb.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari