Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Fifty Shades of svega i svačega

11.02.2015. Petra PlivelićVrijeme čitanja: 4 minute
Foto: blitz.ht/press

Foto: blitz.ht/press

Fifty Shades of Grey je očigledan fenomen. Ne izdvajajući ni samo film ili samo knjigu – Fifty Shades of Grey je brand koji cilja posebnu publiku, odnosno žene. Još preciznije – udate žene iznad 30 godina s djecom. Nastala je manija, masa fanova je pomahnitala. Baš kao što su tinejdžeri prije koju godinu gubili glavu za Twilightom, sada nešto starija ekipa isprobava sve što pročita u knjigama ili vidi na filmu te se „seksualno oslobađa“.

Foto: blitz.ht/press

Foto: blitz.ht/press

Ludilo potvrđuje i činjenica da je do početka veljače u pretprodaji prodano 2,75 milijuna ulaznica za film Fifty Shades of Grey u 39 zemalja. Među ovim brojnim kupljenim ulaznicama je i preko 20 tisuća kupljenih u Hrvatskoj. Niti jedan film do sada ne može se pohvaliti ovakvim rezultatom. Također, ovaj film je i najbrže prodavaniji R-rated film ikada, a još ni nije u redovnom kino programu.

Zapravo, film samo ponavlja uspjeh knjige odnosno cijele sage. Fifty Shades of Grey, film redateljice Sam Taylor-Johnson, nastao je prema istoimenom književnom predlošku naglo proslavljene spisateljice E. L. James koji je preveden na 52 jezika, a broji čak više od 100 milijuna prodanih primjeraka. Cijela priča vrti se oko zgodnog, šarmantnog, bogatog i pomalo nastranog Christiana Greya kojeg glumi Jamie Dornan (The Fall, Shadows in the Sun, Marie Antoinette). On je san svake žene pa tako i mlade Anastasie Steele koju je utjelovila Dakota Johnson (Need for Speed, 21 Jump Street, The Social Network). Ona je nevina djevojka, manjka joj samopouzdanja i nije joj ni na kraju pameti da bi se netko takav mogao zagledati baš u nju. No, eto, zagleda se! Usljeđuje zajedničko otkrivanje i proučavanje njegove mračne strane, kojoj se odjednom nesramežljiva Anastasia također prilagodi.

Foto: blitz.ht/press

Foto: blitz.ht/press

Ovog vikenda je održana prva premijerna projekcija u New Yorku na kojoj su prisustvovali i glavni glumci te filmska ekipa. Nakon što su napustili pomahnitalu gomilu, uputili su se u Berlin na međunarodnu premijeru filma koja se održava danas u sklopu Berilnskog filmskog festivala, a koja će se prikazati izvan natjecateljskih kategorija. Sutradan odlaze prošetati londonskim crvenim tepihom, a film se uspješno počinje širiti svijetom. Tako je u isto vrijeme zakazana i prva projekcija u Hrvatskoj. No ako netko ima želju gledati Fifty Shades of Grey u kinu, a nije čuo za pretprodaju, morat će čekati dok se ne izreda onih 20 tisuća gledatelja. Do sada ste već kroz brojne trailere i ranije puštene scene iz filma mogli vidjeti barem jednu trećinu filma, a za prisniju atmosferu i još bolji uvid posjetite originalnu web stranicu koja nudi obilazak Greyevog stana, odnosno trenutno najpoznatijeg penthousea na svijetu koji je smješten na posljednjem katu zgrade Escala u Seatlleu.

Foto: blitz.ht/press

Foto: blitz.ht/press

Film nema visoku umjetničku vrijednost, već je napravljen isključivo iz komercijalnih razloga. Da knjiga nije postigla iznenađujući uspjeh, filma ne bi ni bilo. Ovdje film samo ima ulogu vizualizirati ono što ste pročitali u knjizi, ako ste je pročitali. Stoga čak ni ne čudi da su parodije trailera zanimljivije, zabavnije i, u nekim slučajevima, bolje od originalnog trailera. Zato vam donosimo top 5 Fifty Shades of Grey parodija prema našem odabiru.

1. Fifty Shades of Grey – LEGO

Wow! Ova izvedba zahtjeva vještinu, a čak i graniči sa suvremenom umjetnosti. YouTube otkriva kako su za ovu LEGO verziju zaslužni Antonio i Andrea Toscano.

2. Fifty Shades of Grey Vanesse Bayer za Audi of America

Vanessa Bayer iz kasnovečernjeg američkog show programa Saturday Night Live rekreirala je više puta scenu u liftu kako bi zavela svog gospodina Greya. Ujedno, zahvaljujući uočljivim ključevima automobila, to je i reklama za Audi.

3. Fifty Shades of Grey s Ellen

Ellen DeGeneres, legendarna voditeljica istoimenog showa poznata je po svojem humorističnom ubacivanju u razne foto i videomontaže. Ova parodija je još smiješnija jer Ellen čak i, nekim čudom, sliči Dakoti Johnson. Ellen jednostavno nikada ne razočarava, pa tako ni sada.

4. Fifty Shades of Pink

Ovo je prava feministička verzija – zašto bi muškarac bio taj koji zavodi ženu? Zašto muškarac ima mračnu stranu? Zašto je žena nesigurna i povodljiva? Barbie zna who run the world!

5. Fifty Shades of Frozen

Tko bi rekao da se od tako milog i dražesnog crtanog filma može montirati trailer koji ne zaostaje mnogo u radnji za pravim. Ovu parodiju je na YouTube postavila Violeta Tranceart koja je očito veliki Frozen fan.

Foto: pinterest.com/flavalleemurray

Foto: pinterest.com/flavalleemurray

Našom srećom ovih dana je službeno potvrđeno da će se u narednim godinama seksi manija nastaviti snimanjem nastavaka prema romanima Fifty Shades Darker i Fifty Shades Freed. Iako se još ni ne prikazuje u kinima, zna se da će prvi film biti jako popularan i da će donijeti veliku financijsku dobit, stoga zašto čekati s najavama snimanja nastavaka. Čak je i glavni glumački dvojac potvrdio da nastavljaju snimanje. Za fanove je ovo ostvarenje sna, a za nas velika radost jer to znači još više parodija! Jeeeej!

(Visited 215 times, 1 visits today)

Komentari