Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Filmovi o superjunacima kojima nije bilo suđeno

09.06.2014. Paula BračkoVrijeme čitanja: 6 minute
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Da je u zadnjem desetljeću došlo do booma filmova u superjunacima, nije teško zaključiti. Gotovo svaki popularniji junak ili junakinja u tajicama pronalazi svoj put do velikog platna. Marvel i DC pune kinoblagajne, ali i vlastite džepove uzbudljivim akcijskim pričama sa zanimljivim herojima i, često puta, još zanimljivijim negativcima. Nekima, međutim, jednostavno nije bilo suđeno. Bilo da su u pitanju krivi tajming ili pak dobro poznati pokretač svijeta – novac, na neke ćemo filmske adaptacije morati još malo pričekati. Donosimo vam pregled pet filmova koji su se skoro dogodili!

Wonder Woman

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Činjenica da amazonska princeza i najpoznatija heroina među superjunacima još uvijek nije dobila svoj blockbuster malo zabrinjava. Rasprave o ideji za ovaj film pojave se svakih par godina, Hollywood počne nagađati koja će glumica dobiti čast da utjelovi ovaj kultni lik, fanovi se ponadaju i onda sve padne u vodu. Dosad se realizaciji ovog projekta najviše približio Joss Whedon. Redatelj i scenarist megapopularnih Avengersa, tvorac serije Buffy – The Vampire Slayer, Firefly i Dollhouse, činio se kao dar s neba kad su se pojavila nagađanja da će ovaj film konačno ugledati svijetlo dana. Whedon, glasni feminist poznat po stvaranju snažnih ženskih likova, godinama je naglašavao važnost snimanja filma o Wonder Woman i tvrdio koliko bi ga baš on sam volio realizirati.

Whedon je čak i napisao scenarij te imao u glavi viziju kako bi volio da njegova filmska verzija Wonder Woman izgleda, ali je Warner Bros odustao od projekta u zadnji tren. Nije im se sviđala Whedonova verzija amazonske heroine, a nudili su mu i premali budžet za snimanje ovako velikog filma kako ga je on zamislio. Umjesto toga, Whedon se posvetio Avengersima i napravio od njih apsolutnih uspjeh, a glumicu Cobie Smulders, koju je vidio u ulozi Wonder Woman, je radije uzeo za lik S.H.I.E.L.D.-ove agentice Marije Hill. Whedon i dalje čuva napisani scenarij za Wonder Woman i poručio je Warner Brosu da ako ikad odluče reaktivirati projekt snimanja tog filma, nek mu se jave.

Flash

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Sjećate se filma Blade: Trinity? Da, znam. Žao mi je što sam vas podsjetila na to. Svi se nastojimo praviti da ne postoji: filmski kritičari, fanovi, pa čak i glumci. Međutim, hollywoodskim filmašima očito ne smeta što je film primio 99% negativnih kritika jer su par dana nakon izlaska tog filma ponudili Davidu Goyeru da napiše i režira film o Flashu. Goyer je napisao sva tri scenarija za filmove o Bladeu i režirao ih. Da se držao samo produkcije, možda ovaj zadnji nastavak ne bi ispao takav fijasko. Dokaz za to je i njegova suradnja s Christopherom Nolanom na njegovog trilogiji o Batmanu.

Za razliku od Whedonovog filma o Wonder Woman, za ovaj sam sretna što se nije dogodio. Za početak, Goyer je u ulozi Flasha htio Ryana Reynolds. Istog onog Ryana Reynolds koji je glumio glavnu ulogu u loše prihvaćenom filmu Green Lantern. Također, Goyer je Reynoldsa vidio i u ulozi Thora pa vam to govorio koliko je čovjek kompatibilan za donošenje važnih odluka u filmovima. Na kraju, studio i Goyer se nisu mogli dogovoriti i baš kao s Whedonom, cijeli projekt je propao. Koliko god bi bilo zabavno da najbrži superjunak dobije svoj vlastiti film, toliko je bolje za njegovu reputaciju da to uradi čovjek koji ima u interesu dostojno ga prikazati.

Justice League

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Filmovi o ekipi superjunaka koja timski pobjeđuje negativce jednostavno prolaze kod publike. Kako i ne bi kad je svima najveća želja vidjeti kako nekoliko njihovih najdražih heroja funkcioniraju zajedno? Franšiza o X-Menima prošla je odlično kod publike, a Avengersi su naprosto poharali kinoblagajnama pa sad svi se pitaju kad će na red doći DC-jev Justice League.

2007. godine Warner Bros je angažirao Kieran i Michele Mulroney da napišu scenarij za taj film koji je trebao režirati George Miller. Međutim, produkcija je morala pričekati zbog općeg štrajka hollywoodskih scenarista. Međutim, štrajk je iskorišten da se organiziraju audicije za potencijalne glumce pa je po završetku štrajka objavljeno da će u filmu glumiti Adam Brody kao Barry Allen (The Flash), D.J. Cotrona kao Superman, hip hop izvođač Common kao John Stewart (Green Lantern), Armie Hammer kao Batman, Megan Gale kao Wonder Woman, Santiago Cabrera kao Aquaman, Hugh Keays kao The Martian Manhunter i Jay Baruchel kao glavni negativac Maxwell Lord.

Film je započeo sa snimanjem na Novom Zelandu, a Jay Baruchel je u svim intervjuima naglašavao da će se publika zaljubiti u film. Ono što je u konačnici ubilo film je – novac. Najprije nisu mogli platiti porez snimanja u Australiji, a onda su i prekoračili početni budžet prije završetka snimanja. Baruchel je čak uložio i svoj vlastiti novac u film, ali mu se nažalost nije isplatilo. Još jednom, cijeli projekt je napušten.

X-Men origins: Magneto

Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Koliko filmova je dosad snimljeno, a da je naglasak na negativcu? Filmski zlikovci često puta budu zanimljiviji od bilo kojeg heroja, no u središtu radnje je uvijek pozitivac. 2004. godine, nakon izlaska posljednjeg filma iz franšize X-Men, najavljeno je da će biti snimljeno nekoliko spin-offova. 20th Century Fox angažirao je Sheldona Turnera da napiše scenarij za film o Magnetu, njegovoj prošlosti, počecima borbe kao mutant koji nastoji shvatiti svoje moći i prijateljstvu s profesorom Xavierom. Ian McKellen je jedva dočekao ovaj projekt te je čak izjavio da bi on glumio i mlađu verziju Magneta jer bi ga pomladili pomoću kompjuterske tehnologije, kao što je učinjeno i u X-Men: The Last Stand.

Što se dogodilo? Redateljska stolica pripala je – Davidu Goyeru (opet!). No ne snosi on cijelu krivicu, da ne bi ispalo da stalno napadam jadnog čovjeka. Spin-off o Magnetu ovisio je o uspjehu filma X-Men origins: Wolverine. Budući da je publika film primila relativno slabo, valjda jer im nakon X-Men: The Last Stand  nije trebalo dodatno proširenje priče, Magneto nije dobio svoj film. Umjesto toga, snimljen je X-Men: First Class s dijelovima priče i idejama koje je Sheldon Turner unio u scenarij Magnetovog spin-offa.

Dazzler

Foto: tumblr.com

Foto: tumblr.com

Još jedna pripadnica X-Men klana trebala je dobiti svoj vlastiti film. Iako je nismo vidjeli u nijednom filmu iz X-Men franšize, ova se disco diva i rock božica (kako su je nazivali) trebala pojaviti na velikom platnu, no previše je toga stalo na put ovoj raspjevanoj mutantici.

Inače, ako niste znali, jedini razlog zašto je ovaj lik stvoren je grupa KISS. Bend se pokazao toliko uspješnim u formi stripova da je Casablanca Records ostvarila suradnju s Marvelom kako bi zajednički stvorili priču o pjevačici koja ujedno spašava svijet. Dazzlerina moć je da zvuk pretvara u svjetlost i energiju koju onda može iskoristiti kao oružje. Iako je u početku bila zamišljena kao disco pjevačica, lik je postao popularan tek nakon što je Dazzler promijenila žanr i posvetila se rock glazbi.

Jim Shooter je dobio zadatak da napiše scenarij, a glavna uloga je pripala Bo Derek. I tu su krenuli problemi. Bo Derek je htjela da film režira njezin muž, John Derek, a kad se Marvel s tim nije složio, Bo je otkazala suradnju. Trebala ju je zamijeniti Daryl Hannah, ali je Marvel zatražio od Leslie Stevens da napiše scenarij, iako je Jim Shooter već radio na njemu pa došlo je do velike svađe svih koji su bili angažirani na projektu i film nikad nije ugledao svijetlo dana. Umjesto toga, Shooter je svoju ideju pretočio u strip koji je nazvao Dazzler The Movie.

(Visited 371 times, 1 visits today)

Komentari