Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Film

Filmski Pozdrav ljetu u kinu Tuškanac

03.07.2018. Ziher.hrFoto: press Kino Tuškanac

I ove godine Kino Tuškanac nastavlja tradiciju da posebnim programom “Pozdrav ljetu” proslavi početak ljeta te obilježi rad i djelovanje mladih filmaša i filmašica u okviru revijskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza.

“Pozdrav ljetu” će se održati u subotu, 7. srpnja od 11 sati, a uključit će bogat i zanimljiv program – središnji dio događaja svakako će biti svečano proglašenje filmova odabranih u natjecateljski program 56. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala.

Selekcijsku komisiju za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival čine Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filmske umjetnosti te filmski kritičari Boško Picula i Stipe Radić, a za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece montažer Slaven Zečević i redateljice Čejen Černić i Sonja Tarokić. Članovi komisije bit će u subotu prisutni na programima te dostupni za sva pitanja vezana uz proces selekcije.

Foto: press Kino Tuškanac

Filmovi nastali u sklopu obrazovnih ciklusa

Osim objave filmova odabranih u natjecateljske programe 56. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala, “Pozdrav ljetu” premijerno će prikazati filmske radove nastale u sklopu obrazovnih ciklusa održanih ove godine u kinu Tuškanac.

Obrazovni program u kinu Tuškanac jedinstven je program filmske nastave na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaj, a dok su radionice namijenjene osnovnoškolcima, filmska nastava je jedini filmsko obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima i uz to je potpuno besplatan. Ove godine okupili su se brojni srednjoškolci, učenici viših i nižih razreda osnovnih škola, a što su naučili i kakve su filmske radove  pripremili premijerno ćemo vidjeti ove subote u sklopu Pozdrava ljetu.

(Visited 19 times, 2 visits today)

Komentari