Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Filmski Pozdrav ljetu u kinu Tuškanac

03.07.2018. Ziher.hrFoto: press Kino Tuškanac
Vrijeme čitanja: 2 minute

I ove godine Kino Tuškanac nastavlja tradiciju da posebnim programom “Pozdrav ljetu” proslavi početak ljeta te obilježi rad i djelovanje mladih filmaša i filmašica u okviru revijskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza.

“Pozdrav ljetu” će se održati u subotu, 7. srpnja od 11 sati, a uključit će bogat i zanimljiv program – središnji dio događaja svakako će biti svečano proglašenje filmova odabranih u natjecateljski program 56. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala.

Selekcijsku komisiju za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival čine Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filmske umjetnosti te filmski kritičari Boško Picula i Stipe Radić, a za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece montažer Slaven Zečević i redateljice Čejen Černić i Sonja Tarokić. Članovi komisije bit će u subotu prisutni na programima te dostupni za sva pitanja vezana uz proces selekcije.

Foto: press Kino Tuškanac

Filmovi nastali u sklopu obrazovnih ciklusa

Osim objave filmova odabranih u natjecateljske programe 56. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala, “Pozdrav ljetu” premijerno će prikazati filmske radove nastale u sklopu obrazovnih ciklusa održanih ove godine u kinu Tuškanac.

Obrazovni program u kinu Tuškanac jedinstven je program filmske nastave na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaj, a dok su radionice namijenjene osnovnoškolcima, filmska nastava je jedini filmsko obrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima i uz to je potpuno besplatan. Ove godine okupili su se brojni srednjoškolci, učenici viših i nižih razreda osnovnih škola, a što su naučili i kakve su filmske radove  pripremili premijerno ćemo vidjeti ove subote u sklopu Pozdrava ljetu.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari