Istaknuto
21.04.2017.

U Galeriji Klovićevi dvori trenutno je, uz Izazove moderne i retrospektivu Željka Senečića, postavljena i samostalna izložba All you need is luck Nikoline Ivezić. Radi se o jednoj od najprepoznatljivijih suvremenih slikarica (pogotovo za češće posjetioce Kluba na zagrebačkom Filozofskom, Limba ili kafića Boja) koja je razvila autentičan umjetnički izraz, stvorivši tako već poznate tzv. slikoreljefe ili piktoplastike, odnosno slike koje izlaze izvan svojih okvira u prostor.

21.04.2017.

U novoj seriji intervjua okupljenim pod nazivom "Let's jazz" predstavit ćemo novu hrvatsku jazz scenu. Njen prvi predstavnik je pijanist Zvjezdan Ružić.

Glazba

Fleet Foxes se vraćaju u Tvornicu kulture

05.04.2017. Ziher.hrFoto: Press

Šest godina nakon posljednjeg albuma “Helplessness Blues” i rasprodanog zagrebačkog koncerta, velikani indie folk glazbe, Fleet Foxes vraćaju se 9. studenoga u Tvornicu kulture u sklopu “SuperUho predstavlja” glazbenog programa. Na velikoj europskoj turneji Zagreb će opet biti jedini grad na istoku Europe u kojem će Fleet Foxes uživo predstaviti svoj novi album “Crack-Up” koji izazi 16. lipnja.

“Helplessness Blues” je 2012. osvojio Grammy nominaciju za najbolji folk album, ali su Fleet Foxes u isto vrijeme ostali bez dotadašnjeg bubnjara Josha Tillmana, koji je odlučio reaktivirati svoju samostalnu karijeru stvorivši pri tom nov i iznimno uspješan alter ego Father John Misty. Premda je rad na novom albumu krenuo već u proljeće 2013., to se naprasno prekida budući da pjevač i gitarist Robin Pecknold seli u New York kako bi završio studij na Columbia Universityju. Tek 3 godine kasnije počinju dolaziti vijesti o ponovnom okupljanju grupe, kojoj se umjesto Tillmana na bubnjevima pridružio Neal Morgan i tako upotpunio sastav kojeg uz Pecknolda i dalje čine Skyler Skjelset na gitari, Casey Wescott za klavijaturama te Christian Wargo na bas gitari.

Kada u svojoj diskografiji imate takva sjajna izdanja kao što su istoimeni album “Fleet Foxes”, te već spomenuti “Helplessness Blues”, koji ne samo da su objavljeni u milijunskim nakladama već su proglašavani albumima godine, onda je jasno da je zadatak koji se nalazi pred nadolazećim albumom sve samo ne lagan. No čini se da malo tko sumnja u uspjeh novog studijskog uratka.

Ulaznice

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 150 kuna u prodaju kreću 5. travnja u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), te se po toj cijeni mogu se kupiti do 16. travnja ili do isteka zaliha. Nakon tog datuma cijena će im biti 170 kuna, a na samom ulazu, ukoliko ih ostane, koštat će 200 kuna.

Posebna pogodnost očekuje one koji planiraju odlazak u Primošten na 4. SuperUho Festival, a još uvijek nisu nabavili svoje ulaznice. Naime u ovom promotivnom razdoblju, uz kupnju Fleet Foxes ulaznica, ograničen broj festivalskih ulaznica za SuperUho će biti dostupan uz 30 kn popusta, dakle cijena će im u ovom paketu biti 220 kuna.

Komentari