Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Florence + the Machine objavili video ‘How big, how blue, how beautiful’ s novom glazbom

10.02.2015. Tim Hrvaćanin
Foto: facebook.com/rockwerchter / Florence + the Machine

Foto: facebook.com/rockwerchter / Florence + the Machine

Florence + the Machine nenajavljeno su objavili video imena How big, how blue, how beautiful koji prati nova glazba od benda. Ne zna se zasad je li riječ o cijeloj pjesmi ili samo isječku, a video su režirali Tabitha Denholm i Vincent Haycock. U video Florence pleše s još jednom, njoj veoma sličnom osobom u praznom amfiteatru, a glazba je pretežito instrumentalna uz bogate puhače dionice.

Video nastavlja hype stvoren oko dugoočekivanog trećeg studijskog albuma osebujne Florence Welch i pratećeg joj benda. Florence i bend su navodno novi album u cijelosti jučer odsvirali na privatnoj zabavi u Londonu, na kojoj su se našli Jessie Ware te članovi bendova Spector i The xx. Neka od imena odsviranih pjesama su Ship to Wreck, Delilah, Caught i What kind of man, koji je danas na iTunesu najavljen kao prvi singl zasad neimenovanog albuma. Posljednji album, „Ceremonials“ Florence i Machine izdali su 2011. godine. Florence će ovog ljeta biti headliner najvećih europskih festivala poput Rock Werchter, Roskilde, Sziget, Benicassim, Southside i Hurricane, a kladioničari je smatraju glavnim favoritom za headlinera Glastonburyja. Bilo bi divno da navrate i do Zagreba na INmusic festival.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Komentari