Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Fokus: The Best of 1968 u kinu Tuškanac

07.03.2018. Ziher.hrFoto: press / "Muk i krik"
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Povodom 50. obljetnice „godine koja je promijenila svijet“, kino Tuškanac prikazuje prvi dio dvodijelnog programa pod nazivom Fokus: The Best of 1968, posvećenog pregledu filmskog stvaralaštva realiziranog 1968. godine.

Posrijedi, međutim, nije pregled filmskih djela usredotočenih na revolucionarna zbivanja 1968. kao jedne od ključnih godina svjetske povijesti 20. stoljeća, odnosno godine koja je donijela niz društvenih procesa i nemira koji su nepovratno promijenili tijek povijesti, već pregled filmova najrazličitijih nacionalnih kinematografija, žanrovskih opredjeljenja te autorskih stilova i poetika realiziranih 1968., od kojih mnoga nisu prikazivana na tuškanačkom platnu, ili pak u hrvatskim kinima te na domaćim filmskim retrospektivama.

Prvi dio na rasporedu je od petka, 09. ožujka do srijede, 14. ožujka. Cijena ulaznice je 15 kuna, za članove 10 kuna, a u sklopu ciklusa možete pogledati Rosemarynu bebu Romana Polanskog, Lica Johna Cassavetesa, Bilo jednom na Divljem zapadu Sergia Leonea, Bilo mi je devetnaest Konrada Wolfa, Povratak zmaja Eduarda Grečnera, Svi dobri zemljaci Vojtecha Jasnyja, Artisti u cirkuskom šatoru: zbunjeni Alexandra Kluge, Muk i krik Miklosa Jancsoa, Hirovito ljeto Jirija Menzela i Rusi dolaze Heinera Carowa.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari