Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Fokus: The Best of 1968 u kinu Tuškanac

07.03.2018. Ziher.hrFoto: press / "Muk i krik"

Povodom 50. obljetnice „godine koja je promijenila svijet“, kino Tuškanac prikazuje prvi dio dvodijelnog programa pod nazivom Fokus: The Best of 1968, posvećenog pregledu filmskog stvaralaštva realiziranog 1968. godine.

Posrijedi, međutim, nije pregled filmskih djela usredotočenih na revolucionarna zbivanja 1968. kao jedne od ključnih godina svjetske povijesti 20. stoljeća, odnosno godine koja je donijela niz društvenih procesa i nemira koji su nepovratno promijenili tijek povijesti, već pregled filmova najrazličitijih nacionalnih kinematografija, žanrovskih opredjeljenja te autorskih stilova i poetika realiziranih 1968., od kojih mnoga nisu prikazivana na tuškanačkom platnu, ili pak u hrvatskim kinima te na domaćim filmskim retrospektivama.

Prvi dio na rasporedu je od petka, 09. ožujka do srijede, 14. ožujka. Cijena ulaznice je 15 kuna, za članove 10 kuna, a u sklopu ciklusa možete pogledati Rosemarynu bebu Romana Polanskog, Lica Johna Cassavetesa, Bilo jednom na Divljem zapadu Sergia Leonea, Bilo mi je devetnaest Konrada Wolfa, Povratak zmaja Eduarda Grečnera, Svi dobri zemljaci Vojtecha Jasnyja, Artisti u cirkuskom šatoru: zbunjeni Alexandra Kluge, Muk i krik Miklosa Jancsoa, Hirovito ljeto Jirija Menzela i Rusi dolaze Heinera Carowa.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Komentari