Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Foto natječaj Muzeja Anđela

01.03.2015. Ziher.hr
Foto: Facebook/ Muzej Anđela

Foto: Facebook/ Muzej Anđela

Fotografi amateri, ali i oni iskusniji profesionalci imaju priliku sudjelovati u zanimljivom natječaju. Radi se o Natječaju umjetničke fotografije koji po drugi put organizira Muzej Anđela u Varaždinu. Posebnost ovog natječaja je u tome da odluku o pobjedniku neposredno donose korisnici društvene mreže Facebook, odnosno, njihovi lajkovi. Ovogodišnja tema je „Nismo ni znali da smo sreli anđela“, a fotografi ju mogu interpretirati na svoj način, prema vlastitom poimanju. Svoje uratke sudionici će prijavljivati postavljanjem na Facebook stranicu Muzeja.

Natječaj umjetničke fotografije započinje danas, 1. ožujka i traje do 21. ožujka 2015., a ime pobjednika ili pobjednice bit će objavljeno dan kasnije. Sva pravila i postupak prijave bit će postavljeni na FB stranici Muzeja, putem aplikacije za spomenut natječaj.

Pobjednik s najviše lajkova će osim hvale i slave dobiti prikladnu nagradu – autorski rad Željka Prsteca iz serijala „Grad u kojem spavaju anđeli“. Osim pobjednika koji će biti nagrađen temeljem lajkova, stručni žiri u sastavu Željko Prstec (samostalni umjetnik), Marko Zorko (profesionalni fotograf) i Mario Periša (profesionalni fotograf i viši predavač na Sveučilištu Sjever) odabrat će najbolje fotografije po svom izboru. Za fotografije po izboru žirija tokom godine organizirat će se izložba u Muzeju anđela, tako da će se autori moći predstaviti publici, a njihovi radovi postat će dio fundusa Muzeja anđela. Više informacija o tome bit će dostupno nakon Natječaja.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari