Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Vizart

Foto natječaj Muzeja Anđela

01.03.2015. Ziher.hr
Foto: Facebook/ Muzej Anđela

Foto: Facebook/ Muzej Anđela

Fotografi amateri, ali i oni iskusniji profesionalci imaju priliku sudjelovati u zanimljivom natječaju. Radi se o Natječaju umjetničke fotografije koji po drugi put organizira Muzej Anđela u Varaždinu. Posebnost ovog natječaja je u tome da odluku o pobjedniku neposredno donose korisnici društvene mreže Facebook, odnosno, njihovi lajkovi. Ovogodišnja tema je „Nismo ni znali da smo sreli anđela“, a fotografi ju mogu interpretirati na svoj način, prema vlastitom poimanju. Svoje uratke sudionici će prijavljivati postavljanjem na Facebook stranicu Muzeja.

Natječaj umjetničke fotografije započinje danas, 1. ožujka i traje do 21. ožujka 2015., a ime pobjednika ili pobjednice bit će objavljeno dan kasnije. Sva pravila i postupak prijave bit će postavljeni na FB stranici Muzeja, putem aplikacije za spomenut natječaj.

Pobjednik s najviše lajkova će osim hvale i slave dobiti prikladnu nagradu – autorski rad Željka Prsteca iz serijala „Grad u kojem spavaju anđeli“. Osim pobjednika koji će biti nagrađen temeljem lajkova, stručni žiri u sastavu Željko Prstec (samostalni umjetnik), Marko Zorko (profesionalni fotograf) i Mario Periša (profesionalni fotograf i viši predavač na Sveučilištu Sjever) odabrat će najbolje fotografije po svom izboru. Za fotografije po izboru žirija tokom godine organizirat će se izložba u Muzeju anđela, tako da će se autori moći predstaviti publici, a njihovi radovi postat će dio fundusa Muzeja anđela. Više informacija o tome bit će dostupno nakon Natječaja.

Komentari