Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Foto: Peti uzastopni Supetar Super Film Festival ove godine od 9. do 13. srpnja na otoku Braču!

24.06.2013. Ziher.hr
Foto: Supetar Super Film Festival

Foto: Supetar Super Film Festival

Supetar Super Film Festival ove će se godine održati po peti put zaredom, a trajat će od 9. do 13. srpnja u Supetru na otoku Braču.

Najveći  otočki filmski festival imat će veliki filmski, glazbeni i edukativni program tijekom pet dana trajanja, a međunarodni program festivala ove će godine uz standardne hrvatske uspješne dokumentarce ponuditi i razne premijere nagrađivanih europskih dokumentarnih filmova iz Rusije, Njemačke, Španjolske te Rumunjske i čak Škotske.

Festival će biti otvoren filmom Kak je doma? Kaje Šišmanović, mlade i velike nade hrvatskog dokumentarnog filma, dok će drugi renomirani i nagrađivani hrvatski dokumentarac na SSFF-u biti Gangster te voli Nebojše Slijepćevića. Oba filma osvojila su brojne nagrade i bili su laureati na ovogodišnjem ZagrebDoxu na kojem je film Kak je doma? osvojio nagradu žirija, dok je Gangster te voli odnio nagradu publike.

Foto: Supetar Super Film Festival

Foto: Supetar Super Film Festival

Film Gangster te voli ima posebnu i nesvakidašnju radnju, koja se vrti oko parketara koji postaje bračni posrednik nakon što se ostavlja svog posla i počinje spajati usamljene ljude, a na SSFF-u će ga uz redatelja predstaviti i producentica Vanja Jambrović.

Zemlja gost ove će godine na SSFF-u biti Srbija – nakon što su ranijih godina uspješno bile predstavljene Škotska, Češka i Švedska – koja je zbog vanjskopolitičkih odnosa zanimljiva filmski i domaćoj publici i strancima koji žele znati više o zbivanjima na Balkanu. Stoga će na festivalu biti prikazani mnogi srbijanski dokumentarci, budući da su dosad na SSFF-u imali velike uspjehe kod publike.

Foto: Supetar Super Film Festival

Foto: Supetar Super Film Festival

Poseban gost festivala bit će i Đelo Hadžiselimović, koji je odabrao filmove za program – Retrospektiva. Unutar njega bit će predstavljeno pet filmova nastalih u Hrvatskoj u posljednjem desetljeću, a najviše pažnje izaziva djelo Sudbina broja 13, film o zagrebačkom tramvaju koji je, zanimljivo, tijekom godina skrivio najviše nesreća, ubio najviše ljudi te najčešće isklizavao iz tračnica…

Autorica tog filma poznata je hrvatska redateljica Irena Škorić koja će ga i sama predstaviti, a uz nju će svoj film Kič predstaviti i Nana Šoljev, koja se koncentrirala na prikazivanje toga kako se kič uvukao u sve aspekte današnjih ljudskih života.

Foto: Supetar Super Film Festival

Foto: Supetar Super Film Festival

Filmska večer s Đelom Hadžiselimovićem bit će jedan od popratnih programa festivala, u kojem će svi zainteresirani moći saznati kako i na koji način Hadžiselimović odabire dokumentarce vrijedne pažnje javnosti. Bit će i filmskih radionica za sve uzraste, koje SSFF organizira u suradnji s produkcijskom kućom Restart. Na tim će se radionicama učiti o osnovama dokumentarnog filma, a polaznici će snimiti i svoj kratkometražni film. Učit će se, dakako, moći i od brojnih redatelja i poznatih filmaša koji će i ove godine posjetiti festival i sudjelovati na njemu.

Također, kao i svake godine na plaži Vrilo bit će organizirana radionica žongliranja, koja će se održavati svakodnevno. Naravno, svake večeri nakon filmskih projekcija posjetitelje očekuje i bogati glazbeni i plesni program svih žanrova, a ulaz na njih je besplatan. Cjelokupni filmski i glazbeni program dodatno će biti prezentirani javnosti – uskoro.

Za sve sudionike koji su željni doći na SSFF organiziran je i smještaj, i to u supetarskom kampu koji se nalazi u hladovini borova, nedaleko supetarske plaže i festivalskog bara. Kamperska je ulaznica na cijeni od 200 kuna, što uključuje smještaj u trajanju pet dana i šator za dvije osobe te ulaznice za sve festivalske projekcije. Za kupovinu kamperskih ulaznica treba se javiti na mail supetarsuper@gmail.com ili preko službene Facebook stranice  (www.facebook.com/SupetarSuperFilmFestival). A općenito više informacija o SSFF-u mogu se pronaći na Facebooku i webu www.supetarsuper.com.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari