Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Film

Foto: Pogledajte tko je sve mogao/trebao glumiti Batmana umjesto Bena Afflecka!

08.09.2013. Ivan Dominik
foto: http://www.facebook.com/pages/Marko-Manevs-Art-Design/121140614729535?fref=ts

foto: http://www.facebook.com/pages/Marko-Manevs-Art-Design/121140614729535?fref=ts

Cijeli se svijet uzbudio – blago rečeno – kada je prije nekoliko dana izašla vijest kako će Ben Affleck biti novi Batman. I to u nadolazećem spektaklu Zacka Snydera, neslužbenog naziva Batman vs. Superman, u kojem će se Bruce Wayne u Gothamu (Detroitu) susresti s Kal-Elom, Henryjem Cavillom.

No, prije ili uz Afflecka, za ulogu Batmana u ovom filmu razmatrala su se još neka imena. Odmah nakon potvrde kako će oskarovac i redatelj proslavljenog Arga biti novi “Crni vitez”, u javnost su izašle informacije o tome koji su još glumci razmatrani za njegovu ulogu. U prvom redu to su bili i Ryan Gosling, Armie Hammer, poznat po ulozi u Social Networku te igranjem Clydea Tolsona u Eastwoodovom J. Edgaru, te Matthew Goode, koji se sa superjunacima već susretao u Watchmenu.

Razmatran je bio i Richard Armitage, koji je glumio u Hobbitu i “Kapetanu Americi”, ali i manje poznati Jensen Ackles koji je već jednom glumio u filmu o Batmanu (2010.). Također, u kombinacijama su bili i Joe Manganiello iz Spidermana i Magic Mikea te Max Martini, u posljednje vrijeme najpoznatiji po ulozi u filmu Pacific Rim, premda je još davne 1998. godine ostvario ulogu u kultnom djelu, Saving Private Ryan.

Naposljetku, najrecentnije ime koje se pojavilo u kombinacijama za novog Batmana, bilo je ono Josha Brolina, koji je sam to potvrdio za brojne američke medije, uključujući Collider i Huffington Post. “Razgovaralo se o tome da ja postanem novi Batman. Zack Snyder i ja nismo o tome pričali oči u oči, ali on jest s mojim agentima kojima je prenio tu svoju ideju. No, jednostavno nije uspjelo i to je u redu. Bilo bi lijepo da se dogodilo drugačije, no ja sam sretan zbog Bena”, rekao je Brolin (Gangster Squad, True Grit). Ipak, na kraju je izabran Affleck, premda bi mnogi bili sretniji da nije, odnosno da je ulogu novog Batmana dobio netko od navedenih.

I ne, u kombinacijama nije bio James Franco.

Komentari