Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Foto: U Nashvilleu otvoren ”The Johnny Cash Museum”

01.06.2013. Monika Savić
Foto: thejohnnycashmuseum_facebook/johnnycash.jpg

Foto: thejohnnycashmuseum_facebook/johnnycash.jpg

Novi muzej posvećen kralju country glazbe, Johnnyju Cashu, otvoren je 30. svibnja u Nashvilleu, Tennessee. Muzej su otvorili supružnici Shannon i Bill Miller. ”Trebali smo imati nešto za sve obožavatelje. Zaista smo sretni što možemo reći obožavateljima da postoji mjesto na kojem mogu slaviti Johnnyja Casha i biti dio svečanosti.”, izjavio je par Miller.

Muzej ”The House of Cash”, koji se nalazio na mjestu Cashove bivše kuće u Hendersonvilleu, zatvoren je i zatim spaljen prije šest godina. Novi muzej sadrži odjeću koju je Cash nosio na nastupima, snimke, gitare i slično, a u sklopu muzeja nalazi se i dućan u kojem se mogu kupiti majice, privjesci sa stihovima nekih njegovih pjesama i ostali proizvodi za  vjerne obožavatelje.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari