Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Film

Foto: Zečji filmovi koji nemaju veze s Uskrsom, niti uskrsnućem sina Božjeg

31.03.2014. Laura Sinovčić
foto: http://www.facebook.com/hoyt12?fref=ts

foto: http://www.facebook.com/hoyt12?fref=ts

Nakon cjelodnevnog prežderavanja, rijetki od vas će večeras krenuti u ludi nedjeljni noćni život. Većina vas će krenuti prema kauču u cilju preživanja već pojedenog ili s namjerom blagdanskog opuštanja. Jednako luda programska shema zadovoljit će tek poneke, a budući da se Ziher uvijek brine za svoje čitatelje, pobrinuli smo se omogućiti vam izbor filmova koji bi vam se mogli svidjeti.

U blagdanskom duhu, filmovi nemaju nikakve veze s Uskrsom, niti uskrsnućem sina Božjeg, no imaju veze sa zečevima. Tko su zapravo najpoznatiji zečevi u filmskom svijetu?

White Rabbit iz Alice in Wonderland (1951./2010.)

foto: http://www.facebook.com/AliceInWonderland/

foto: http://www.facebook.com/AliceInWonderland/

Bez obzira ako se odlučite za animiranu verziju ili onu gotičku Tima Burtona, naići ćete na uglađenog bijelog zeca koji ponavlja jedno te istu sekvencu cijelo vrijeme. On je pravi gospodin zec, obučen u odijelo sa svojim džepnim satom. Ako pak još uvijek vjerujete u uskršnjeg zeca, najbolje ga je zamisliti kao ovog zeca, koji živi među napušenim gusjenicama i ogromnim gljivama…

Killer Rabbit of Caerbannog iz Monty Python and the Holy Grail (1975.)

foto: Youtube Screenshot

foto: Youtube Screenshot

Ako pak do sada niste dobili dovoljno dobar razlog da pogledate Monty Phyton and the Holy Grail, Killer Rabbit će biti zadovoljavajući. Ovaj mali bijeli zec nevinog izgleda može vam odgristi glavu u jednoj sekundi. Isto tako vas može nasmijati do suza pa ako ste večeras raspoloženi za komediju, preporučujemo bilo koji film iz radionice Monty Pythonovaca.

Bugs Bunny iz Space Jam (1996.)

foto: wikipedia

foto: wikipedia

Kakva bi ovo bila lista zečeva bez Zekoslava Mrkve? Od svih navedenih zečeva, Bugs Bunny je vjerojatno jedini koji je poznatiji od samog uskršnjeg zeca. U izdanju Space Jama, Bugs spašava svijet igrajući košarku s Michaelom Jordanom. Ovo je najtreš film ove liste, ali moram priznati, jedan od mojih omiljenih iz djetinjstva.

Roger iz Who Framed Roger Rabbit? (1988.)

Foto: http://www.facebook.com/WhoFramedRogerRabbit/

Foto: http://www.facebook.com/WhoFramedRogerRabbit/

Možda nije uskršnji zeko, no svakako je jedan od najpoznatijih filmskih zečeva.  U ovom poluanimiranom filmu najviše pažnje zapravo plijeni supruga Rogera, odnosno gospođa Rabbit, koja je vjerojatno zagolicala maštu svakog desetogodišnjaka, ako ne i starijih momaka. Ovo nije klasičan crtić koji biste pogledali sa svojom djecom/rođacima/nećacima za Uskrs, sudeći prema obilnoj količini nasilja i ubojstava, no nije ništa prema našem zadnjem zecu.

Frank iz Donnie Darko (2001.)

foto: http://www.facebook.com/28days6hours42minutes12seconds/

foto: http://www.facebook.com/28days6hours42minutes12seconds/

Najčudniji zec sedme umjetnosti je Frank. Frank je zapravo čovjek zamaskiran u ogromno zečje odijelo te proriče kraj svijeta. Ako želite istraumatizirati neko dijete za Uskrs, nema boljeg filma od Donnie Darka. Ako se pak želite opustiti uz jedan od najkvalitetnijih sci-fi horora, također nema boljeg filma od Donnie Darka.

Vrijeme je da odložite šunku i pogledate dobar film!

(Visited 186 times, 1 visits today)

Komentari