Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Fotografije Kate Moss na aukciji kuće Christie’s

04.07.2013. Eleonora GlišićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/ Kate Moss <3

Foto: facebook.com/ Kate Moss <3

Malo je onih koji su se pojavili iza objektiva profesionalne kamere više puta od slavnog modela Kate Moss. Neke od njezinih najpoznatijih fotografija naći će se ove jeseni na aukciji kuće Christie’s. Aukcija, najavljena u srijedu, uključivat će fotografiju umjetnika Allena Jonesa koji je Moss vizualizirao u bronačnom, svjetlucavom oklopu koji naglašava njezinu figuru, te radove nekolicine poznatih fotografa poput Annie Leibovitz, Brucea Webera, Maria Testina, Sama Taylora-Wooda i Irvinga Penna kojima je Moss bila inspiracija. Radove, čija je ukupna vrijednost procijenjena na milijun funti, skupio je njemački kolekcionar Gert Elfering koji Moss smatra živućom ikonom. Kate Moss uživa status zvijezde još od kasnih 80-ih godina kada je otkrivena još kao tinejdžerica. Njezin specifičan izgled brzo je osvojio svijet mode iako je često bila kritizirana zbog mršavosti i promicanja takozvanog “heroin chica”.

Foto: facebook.com/ Il MITO - MARC QUINN

Foto: facebook.com/ Il MITO – MARC QUINN

Danas, kao tridesetdevetogodišnjakinja, Moss je i dalje prisutna u svijetu mode kao jedna od najplaćenijih i najpoznatijih modela na svijetu. Urednik fotografija kuće Christie’s Philippe Garner izjavio je da je Kate Moss “najveća ikona stila modernog doba”. Obožavatelji lika i djela britanskog supermodela moći će se natjecati za fotografiju nage Kate koja pozira na kauču iz 1992. godine Maria Sorrentia koja se procjenjuje na 30 000-50 000 funti. Na aukciji će se pronaći i rad umjetnika Craiga McDeana koji je 2002. godine fotografirao Kate u jakni “God Save the Queen” procijenjen između 100 000 i 150 000 funti. Osim fotografija, Christie’s će ponuditi kupcima kolaž Petera Blakea i skulpturu od 18-karatnog zlata umjetnika Nicka Knighta, zanimljiv detalj koji bi se izvrsno uklopio u dnevni boravak mnogih bogataša. Radovi navedenih umjetnika prodavat će se 25. rujna u Londonu.

(Visited 108 times, 1 visits today)

Komentari