Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Vizart

Fotografije koje dječje noćne more pretvaraju u stvarnost

12.07.2013. Andrea Ćorić
Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

Joshua Hoffine američki je fotograf rođen u Kanzasu. Iako već četrdesetogodišnjak, još nije izgubio interes za dječje strahove pa najveći dio njegova opusa zauzimaju fotografije koje se bave dječjim noćnim morama. Babe Roge, čudovišta ispod kreveta ili u mračnom dijelu stubišta, demoni i zastrašujući klauni samo su neki od aktera njegovih priča. Ono što ga zanima je psihologija straha. Smatra kako se svi rađamo s određenim instinktivnim strahovima kao što je strah od mraka, vrebajuće opasnosti ili toga da budemo pojedeni. S godinama te strahove prevladavamo ili ih potiskujem u nesvjesno, a baš iz nesvjesnog snagu crpi horor kao jedan aspekt umjetnosti.

Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

Sam Hoffine o svojem radu kaže kako njegove fotografije nisu “photoshop-kolaži”. Photoshop koristi za detalje, naglašavanje boje i kontrasta. Modeli su mu prijatelji i obitelj koji poziraju besplatno, a svi to rade iz zabave. Ove fotografije nastaju kao filmovi, uz pomno razrađenu kostimografiju i šminku, na pravim malim setovima. Ovako detaljnom pripremom, Hoffine želi postići da promatrač barem na kratko ono prikazano vidi iz perspektive djeteta i osjeti dječju ranjivost.

Mi donosimo samo nekoliko fotografija, a uz ostale se možete preplašiti na Hoffinevoj službenoj internet stranici.

Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

(Visited 242 times, 1 visits today)

Komentari