Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Vizart

Fotografije koje dječje noćne more pretvaraju u stvarnost

12.07.2013. Andrea ĆorićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

Joshua Hoffine američki je fotograf rođen u Kanzasu. Iako već četrdesetogodišnjak, još nije izgubio interes za dječje strahove pa najveći dio njegova opusa zauzimaju fotografije koje se bave dječjim noćnim morama. Babe Roge, čudovišta ispod kreveta ili u mračnom dijelu stubišta, demoni i zastrašujući klauni samo su neki od aktera njegovih priča. Ono što ga zanima je psihologija straha. Smatra kako se svi rađamo s određenim instinktivnim strahovima kao što je strah od mraka, vrebajuće opasnosti ili toga da budemo pojedeni. S godinama te strahove prevladavamo ili ih potiskujem u nesvjesno, a baš iz nesvjesnog snagu crpi horor kao jedan aspekt umjetnosti.

Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

Sam Hoffine o svojem radu kaže kako njegove fotografije nisu “photoshop-kolaži”. Photoshop koristi za detalje, naglašavanje boje i kontrasta. Modeli su mu prijatelji i obitelj koji poziraju besplatno, a svi to rade iz zabave. Ove fotografije nastaju kao filmovi, uz pomno razrađenu kostimografiju i šminku, na pravim malim setovima. Ovako detaljnom pripremom, Hoffine želi postići da promatrač barem na kratko ono prikazano vidi iz perspektive djeteta i osjeti dječju ranjivost.

Mi donosimo samo nekoliko fotografija, a uz ostale se možete preplašiti na Hoffinevoj službenoj internet stranici.

Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

Foto: Facebook.com/JoshuaHoffineFanPage

(Visited 267 times, 1 visits today)

Komentari