Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Fraktura među nominiranima na Londonskom sajmu knjiga

21.03.2015. Inga Đudik
Bez naslova

Foto: londonbookfair.co.uk/en/ Screenshot

Nakon što je jedna od njihovih naslovnica uvrštena u one najljepše na svijetu, zaprešićka izdavačka kuća Fraktura ne miruje. Dapače, dospjela je u uži krug nominiranih za najboljeg međunarodnog nakladnika za nagradu The Bookseller International Adult Trade Publisher Award na Londonskom sajmu knjiga.

Londonski sajam knjiga postoji već 42 godine, a ove će se godine održavati od 14. do 16. travnja. Prošle su godine polučili veliki uspjeh s izlagačima iz 61 zemlje i brojkom posjetitelja koja premašuje 25 000 iz čak 114 zemalja, a događaj je za ovu godinu najavljen kao „veći i bolji nego ikada“.

Čak i ako ne budu prozvani 14. travnja na svečanoj dodjeli nagrada, ovo je za Frakturu velika stvar – uvršteni su u društvo najvećih i najpoznatijih nakladničkih kuća diljem svijeta, a nominacija im jamči i međunarodno priznanje. Sama završna ceremonija održat će se u Konferencijskom centru Olympia, gdje se održava i cjelokupni Sajam, a dodjelu će voditi Gavin Esler, BBC-jev voditelj.

Sve čestitke idu Frakturi i njihovom radu. Napokon malo sunca iza ove pomrčine.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Komentari