Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Knjige

Fraktura među nominiranima na Londonskom sajmu knjiga

21.03.2015. Inga Đudik
Bez naslova

Foto: londonbookfair.co.uk/en/ Screenshot

Nakon što je jedna od njihovih naslovnica uvrštena u one najljepše na svijetu, zaprešićka izdavačka kuća Fraktura ne miruje. Dapače, dospjela je u uži krug nominiranih za najboljeg međunarodnog nakladnika za nagradu The Bookseller International Adult Trade Publisher Award na Londonskom sajmu knjiga.

Londonski sajam knjiga postoji već 42 godine, a ove će se godine održavati od 14. do 16. travnja. Prošle su godine polučili veliki uspjeh s izlagačima iz 61 zemlje i brojkom posjetitelja koja premašuje 25 000 iz čak 114 zemalja, a događaj je za ovu godinu najavljen kao „veći i bolji nego ikada“.

Čak i ako ne budu prozvani 14. travnja na svečanoj dodjeli nagrada, ovo je za Frakturu velika stvar – uvršteni su u društvo najvećih i najpoznatijih nakladničkih kuća diljem svijeta, a nominacija im jamči i međunarodno priznanje. Sama završna ceremonija održat će se u Konferencijskom centru Olympia, gdje se održava i cjelokupni Sajam, a dodjelu će voditi Gavin Esler, BBC-jev voditelj.

Sve čestitke idu Frakturi i njihovom radu. Napokon malo sunca iza ove pomrčine.

(Visited 101 times, 4 visits today)

Komentari