Istaknuto
21.05.2017.

Grupa sušačkih gimnazijalaca i njihovih profesora nakon popodnevne smjene već niz godina ostaje u školi i na izbornoj nastavi priprema kazališne predstave. U vremenu kada je teško biti profesor, oni svojim učenicima usađuju ljubav prema kazalištu i time odgajaju, ako ne buduće glumce, onda zasigurno obrazovane i aktivne gledatelje.

18.05.2017.

Tjedan suvremenog plesa je tijekom protekle 34 godine postojanja prezentirao preko 800 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 80-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača.

Glazba

Free stage slavi peti rođendan uz Mikija Solusa, Surku i Mirjam

22.04.2015. Ziher.hrFoto: Valentina Cetin

Free stage u četvrtak 23. travnja, slavi peti rođendan, a povodom toga će se u caffee baru Retro održati proslava uz najpopularnijeg hipstera današnjice Mikija Solusa, one man party-band Surka (beatbox) i mladu kantautoricu ‘sa stavom’ Mirjam.

Ovaj je program u zadnjih nekoliko godina svaki četvrtak ugošćavao i predstavljao nove, neafirmirane bendove, izvođače i kantautore, ali i prekaljene glazbenike koje je privukla opuštena, prijateljska atmosfera, kako bi  isprobali novi materijal, aranžman ili postavu ili jednostavno podržali priču sa koncertom za prijatelje i obitelj. U 160 koncertnih večeri, koliko ih je održano dosad, mogao se čuti skoro svaki glazbeni žanr, a bilo je i plesa, poezije, stand-upa i raznih performansa. U ovom rođendanskom programu prikazana je šarolikost žanrova i presjek različitih ‘kalibara’ izvođača koje Free Stage njeguje.

Takav je slučaj i sa Surkom (beatbox, looperi, truba, efekti…) u kategoriji iskusnih glazbenika koji je svojim prijašnjim nastupima pomogao u izgradniji kredibiliteta i vidljivosti ovog programa.

Miki Solus, koji se izgrađivao i isprobavao sve moguće varijate svog glazbenog izražavanja kroz nastupe upravo na Free Stageu, danas se veaća na jubilarni dvadesetu nastup kao ‘zvijeda’ nakon što je poharao pola balkana sa svojim genijalno-uvrnutim pjesmama.

I Mirjam, kao predstavnica mlađe generacije, puna je kreativne energije i želje za izražavanjem kojoj ovaj nastup služi za usavršavanje kreativnog izražavanja, baš ko i Mikiju koju godinu prije.

U cjelokupu Free Stage se može pohvaliti i u isto vrijeme od srca zahvaliti 172 izvođača/benda/kantautora koji su svojim nastupima, kreativnošću i energijom omogućili 160 super friendly i opuštenih večeri. U duhu prošlih večeri, upad na ovu je, također, slobodan, a program počinje u 9.sati.

Komentari