Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Glazba

FUKS (ex-Željezničar): Slavlje 40 godina PUNKA

04.05.2016. Elena JapundžićFoto: fuks.hr

Tko je još preživio tjedan, a da nije osjetio punk nalet u dubini duše? E, pa ne puno ljudi, a 1976. godine Sex Pistolsi su to odlučili uglazbiti. Možda bolje, snimiti. I tako je nastao Anarchy in the UK. I svijet im duguje puno. Iako im to možda nije bio cilj. Iste godine su ti isti Sex Pistolsi s The Clashom, s kojim su bili i na turneji, uletjeli na ‘gig’ Ramonesa. A cijela stvar se odvijala negdje po principu „ekipe prijateljica“ (the squad) Taylor Swift, samo uz manje kave i više otvorenog neprijateljstva.

PUNK ima 40 godina, službeno. Ima on i više. Sjetimo se samo The Velvet Underground ili Iggy Popa, koji je i dalje prisutan. I slagali se mi ili ne oko toga živi li ili je umro, i što je od njega ostalo ili što je od njega nastalo, svakako treba popiti nešto u njegovo ime. A i u naše, jer smo preživjeli još jedan tjedan. Tjedan pun razloga zbog kojih je punk potreban i postoji.

FUKS, novi koncertni prostor na lokaciji „starog“ KUD Željezničar 6. i 7. svibnja organizira proslavu punk rock pokreta. Neka vas ne zbuni ovo rock, to je i dalje punk. I u njegovu čast će nastupiti deset bendova ovih prostora. Legendarni ljubljanski bend Pankrti, Saša 21 pod vodstvom Sale Verude, gitarista KUD Idijota, Six Pack i Motus kao neizostavno punk predstavništvo ovih prostora, mladi zagrebački G.A.D. i dva tribute benda: Radio Clash i Projekt Trnsko. Moći ćemo vidjeti i neizostavni Egsodus i V Okovih iz Maribora kao predstavnike punka s početka 90-ih, dok će cijelu stvar zaokružiti comedy punk bend Narikače.

Jedna od najveselijih činjenica je da se vrata otvaraju u 18 sati, što znači da se u petak već u proljetni sumrak možete početi muvati po prostoru dobro nam znanog, a sada ex-Željezničara i čekati koncerte koji su na programu od 20 sati.

Cijena festivalske ulaznice u pretprodaji iznosi 80 kuna, jednodnevne 45 kuna, dok je cijena jednodnevne ulaznice na ulazu 60 kuna.

Dođite da dignemo čaše u suton za PUNK i sve nas koji ga i dalje trpimo.

Komentari