Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Vizart

Future Relic 02: Umjetnički pogled u budućnost

26.10.2014. Petra PlivelićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: instagram.com/daniel_arsham

Foto: instagram.com/daniel_arsham

Američki glumac, redatelj, profesor, pisac i pjesnik James Franco koji je u zadnje vrijeme javnosti poznatiji po svojim brojnim selfie uratcima nego po filmovima još je jednom dokazao svoju svestranost. Igra glavnu i jedinu ulogu u devetominutnom filmu Future Relic 02 suvremenog američkog umjetnika Daniela Arshama.

Future Relic 02 drugi je od devet kratkih filmova o Arshamovim vizijama budućnosti. U ovoj viziji James Franco glumi posljednjeg preživjelog čovjeka i ujedno radnika u laboratoriju koji ispituje i kasnije uništava nefunkcionalne tehničke aparate kao što su kamera i telefon. Ovaj film u noir stilu pruža pogled u moguću budućnost, gdje jedini preživjeli čovjek stvara umjetnost s ruševinama naše civilizacije.

Foto: instagram.com/daniel_arsham

Foto: instagram.com/daniel_arsham

Arshamov rad zamagljuje granice između umjetnosti, arhitekture i performansa. Istražuje prirodno naspram stvorenog. On izaziva ljudsku percepciju kako bi mogao izvesti nemoguće. Primjerice, površine zidova kao da se tope i nestaju u valovima, predmeti iz svakodnevne uporabe postaju kruti, oštri i geometrijski oblikovani. Arsham izlaže svoja moderna djela u Galerie Emmanuel Perrotin u Parizu, RonMandos galeriji u Amsterdamu i OHWOW u Los Angelesu.

Foto: instagram.com/daniel_arsham

Foto: instagram.com/daniel_arsham

Sveukupna serija filmova Future Relic bit će prikazana na Tribeca Film Festivalu 2016. godine. A do tada pogledajte i prvi film Future Relic 01 objavljen krajem prošle godine. U ovom filmu Arsham se udružio s modnim dizajnerom Richardom Chaijem i hip-hop producentom Swizzom Beatzom.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Komentari