Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Future Relic 02: Umjetnički pogled u budućnost

26.10.2014. Petra Plivelić
Foto: instagram.com/daniel_arsham

Foto: instagram.com/daniel_arsham

Američki glumac, redatelj, profesor, pisac i pjesnik James Franco koji je u zadnje vrijeme javnosti poznatiji po svojim brojnim selfie uratcima nego po filmovima još je jednom dokazao svoju svestranost. Igra glavnu i jedinu ulogu u devetominutnom filmu Future Relic 02 suvremenog američkog umjetnika Daniela Arshama.

Future Relic 02 drugi je od devet kratkih filmova o Arshamovim vizijama budućnosti. U ovoj viziji James Franco glumi posljednjeg preživjelog čovjeka i ujedno radnika u laboratoriju koji ispituje i kasnije uništava nefunkcionalne tehničke aparate kao što su kamera i telefon. Ovaj film u noir stilu pruža pogled u moguću budućnost, gdje jedini preživjeli čovjek stvara umjetnost s ruševinama naše civilizacije.

Foto: instagram.com/daniel_arsham

Foto: instagram.com/daniel_arsham

Arshamov rad zamagljuje granice između umjetnosti, arhitekture i performansa. Istražuje prirodno naspram stvorenog. On izaziva ljudsku percepciju kako bi mogao izvesti nemoguće. Primjerice, površine zidova kao da se tope i nestaju u valovima, predmeti iz svakodnevne uporabe postaju kruti, oštri i geometrijski oblikovani. Arsham izlaže svoja moderna djela u Galerie Emmanuel Perrotin u Parizu, RonMandos galeriji u Amsterdamu i OHWOW u Los Angelesu.

Foto: instagram.com/daniel_arsham

Foto: instagram.com/daniel_arsham

Sveukupna serija filmova Future Relic bit će prikazana na Tribeca Film Festivalu 2016. godine. A do tada pogledajte i prvi film Future Relic 01 objavljen krajem prošle godine. U ovom filmu Arsham se udružio s modnim dizajnerom Richardom Chaijem i hip-hop producentom Swizzom Beatzom.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari