Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Gatuzo predgrupa Triggerfingeru u Tvornici kulture

12.11.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Ziher.hr

Foto: Ziher.hr

Zagrebački rock dvojac Gatuzo nastupit će kao predgrupa Triggerfingeru u Tvornici kulture u četvrtak 20. studenoga.

Dinamični rock’n’roll bend Gatuzo čine Damir Trkulja – Šiljo (gitara) i Goran Martinjak (bubnjevi).U današnjoj minimalističkoj postavi rade od početka 2004. godine. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. Do sada na kontu imaju tri studijska albuma od kojih je posljednji “Gdje idemo” iz 2013. povukao val odličnih recenzija. Hrvatski Black Keys, kako ih nazivaju, ovih dana najavljuje svoje četvrto izdanje, “Megalomania”, s kojeg je skinut prvi singl, duet s Goranom Baretom Povrijedili smo jedno drugo.

Belgijski rock trio Triggerfinger dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u sklopu velike europske turneje na kojoj promoviraju zadnji album “By Absence of the Sun”.

Foto: kulturladen.de

Foto: kulturladen.de

Triggerfinger su proboj na scenu počeli s istoimenim debitantskih albumom iz 2004. godine, a njihov zvuk odmah je uspoređen s Queens Of the Stone Age i Led Zeppelinom. Uslijedili su studijski uratci “What Grabs Ya” iz 2008. i “All This Dancin’ Around” iz 2010. godine koji su učvrstili popularnost benda u rodnoj Belgiji, ali i Nizozemskoj. No, nitko nije mogao predvidjeti koji će uspjeh Triggerfinger postići s obradom pjesme Lykke Li I Follow Rivers koja je postala radijski hit i zasjela na prva mjesta top lista u Belgiji i Nizozemskoj. Bend se tako otisnuo na uspješnu europsku turneju, nakon koje su se povukli i počeli raditi na novim stvarima.

Produkt toga je najnovije studijsko izdanje “By Absence of the Sun” objavljeno ove godine na kojem rock trojac, ogoljen na vokal, bas, gitaru i bubnjeve, kroz glazbu zaziva duh sedamdesetih, portretira blues, glam i buku.

Ovog puta otisnut će se na veliku europsku turneju i odraditi 50 nastupa u 14 zemalja. Jedna od postaja je zagrebačka Tvornica kulture u kojoj će pokazati u čemu su najbolji kao grandiozni rock bend koji zna otkriti svoju nježniju stranu. Ulaznice su u pretprodaji po 50 kn, dok će im cijena na dan koncerta iznositi 70 kn.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Komentari