Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Izvedbene umjetnosti

Gavelline 'Tri sestre' i legendarno kazalište La MaMa na festivalu MOT u Skopju

24.09.2014. Ziher.hr
Foto: www.gavella.hr

Foto: www.gavella.hr

Predstava Tri sestre Antona Pavloviča Čehova, u režiji Slobodana Unkovskog i izvedbi gradskog dramskog kazališta Gavella, gostuje u srijedu, 24. rujna, na 39. međunarodnom kazališnom festivalu MOT u Skopju.

Vječna drama o čežnji za srećom i drugačijim životom, slojeviti klasik o neuzvraćenim ljubavima, potisnutim emocijama i neizgovorenim mislima, odbija moralizirati, optuživati ili propovijedati, već radije nastoji razumjeti čovjeka, nepostojanog u svojim slabostima i vrlinama. Oživjeti na sceni Čehovljevu prisnost, toplinu, duhovitost i svakodnevnu tugu, ni redateljski nije nimalo lak zadatak, a ovaj put “za kormilom broda” makedonski je redatelj Slobodan Unkovski, koji je tijekom svoje izuzetno bogate karijere postavio stotinjak predstava, te je jedan od najuspješnijih i, nedvojbeno, najnagrađivanijih redatelja u regiji.

Foto: www.gavella.hr

Foto: www.gavella.hr

U predstavi čiju scenografiju potpisuje Branko Hojnik, a kostimografiju Marita Ćopo, igraju Ozren Grabarić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Miholjević, Nataša Janjić Lokas, Ivana Roščić, Sven Šestak, Ranko Zidarić, Hrvoje Klobučar, Živko Anočić, Filip Šovagović, Biserka Ipša, Ingeborg Appelt, Filip Vidović i Matija Čigir.

Festival MOT traje od 19. do 26. rujna i bit će izvedeno 17 predstava u glavnom programu. Osim velikog broja predstava iz Makedonije, gostuju i kazališne kuće iz Slovenije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Belgije, Meksika, Kosova, Hrvatske te ugledno kazalište La MaMa iz New Yorka, s predstavom La MaMa Cantata,a u popratnom će programu njujorčani održati i radionicu te prezentaciju/diskusiju o 50 godina kulturnog djelovanja te legendarne institucije.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Komentari