Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Izvedbene umjetnosti

Gavelline 'Tri sestre' i legendarno kazalište La MaMa na festivalu MOT u Skopju

24.09.2014. Ziher.hr
Foto: www.gavella.hr

Foto: www.gavella.hr

Predstava Tri sestre Antona Pavloviča Čehova, u režiji Slobodana Unkovskog i izvedbi gradskog dramskog kazališta Gavella, gostuje u srijedu, 24. rujna, na 39. međunarodnom kazališnom festivalu MOT u Skopju.

Vječna drama o čežnji za srećom i drugačijim životom, slojeviti klasik o neuzvraćenim ljubavima, potisnutim emocijama i neizgovorenim mislima, odbija moralizirati, optuživati ili propovijedati, već radije nastoji razumjeti čovjeka, nepostojanog u svojim slabostima i vrlinama. Oživjeti na sceni Čehovljevu prisnost, toplinu, duhovitost i svakodnevnu tugu, ni redateljski nije nimalo lak zadatak, a ovaj put “za kormilom broda” makedonski je redatelj Slobodan Unkovski, koji je tijekom svoje izuzetno bogate karijere postavio stotinjak predstava, te je jedan od najuspješnijih i, nedvojbeno, najnagrađivanijih redatelja u regiji.

Foto: www.gavella.hr

Foto: www.gavella.hr

U predstavi čiju scenografiju potpisuje Branko Hojnik, a kostimografiju Marita Ćopo, igraju Ozren Grabarić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Miholjević, Nataša Janjić Lokas, Ivana Roščić, Sven Šestak, Ranko Zidarić, Hrvoje Klobučar, Živko Anočić, Filip Šovagović, Biserka Ipša, Ingeborg Appelt, Filip Vidović i Matija Čigir.

Festival MOT traje od 19. do 26. rujna i bit će izvedeno 17 predstava u glavnom programu. Osim velikog broja predstava iz Makedonije, gostuju i kazališne kuće iz Slovenije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Belgije, Meksika, Kosova, Hrvatske te ugledno kazalište La MaMa iz New Yorka, s predstavom La MaMa Cantata,a u popratnom će programu njujorčani održati i radionicu te prezentaciju/diskusiju o 50 godina kulturnog djelovanja te legendarne institucije.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Komentari