Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Vizart

Braque, Calder, Balthus, Miró i drugi velikani stižu u Umjetnički paviljon

26.09.2017. Katarina JukićFoto: Screenshot/facebook.com

Jučer je u Umjetničkom paviljonu održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljena izložba nazvana Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght. Novinarima i drugim okupljenim gostima prvo se obratila ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasminka Poklečki Stošić, a potom i gradonačelnik Milan Bandić, te Tomislav Thür, operativni direktor Korporativnih poslova Ine, generalnog sponzora izložbe, koji je izrazio zadovoljstvo zbog suradnje s Paviljonom i njihovim zajedničkim doprinosom napretku društva putem kulturnih događanja.

Izložba se otvara 5. listopada, a postav će sadržavati 64 djela. Hrvatskoj javnosti bit će predstavljeno 25 autora i predstavnika različitih umjetničkih pravaca 20. stoljeća – kubizma, ekspresionizma, apstraktne i fantastične umjetnosti. „Posebnost ove izložbe svakako su djela slavnog francuskog slikara i kipara Georgesa Braquea“, naglasila je Poklečki Stošić. Strast stvaranja uključuje čak 21 njegovo djelo, a svakako valja izdvojiti i Alexandera Caldera, Sama Francisa, Ellswortha Kellya, Paula Jenkinsa, Joana Miróa, Balthusa i druge.

Riječ je o projektu čiji je cilj publici predstaviti najbolja djela iz zbirke Fundacije Marguerite i Aimé Maeght, jedne od globalno važnih privatnih fundacija moderne i suvremene umjetnosti, smještene u francuskom gradiću Saint-Paul-de-Vence, u blizini Nice. Naziv izložbe Strast stvaranja označava poveznicu između strasti kolekcionara umjetničkih djela i strast umjetnika koji stvaraju ta djela.

Foto: Facebook/ Umjetnički paviljon u Zagrebu

Izložba će trajati do 14. siječnja 2018., a za vrijeme njezina trajanja, bit će otvorena za posjetitelje prema uobičajenom radnom vremenu – od utorka do nedjelje, od 11 do 20 sati te petkom od 11 do 21 sat.

(Visited 207 times, 1 visits today)

Komentari