Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Braque, Calder, Balthus, Miró i drugi velikani stižu u Umjetnički paviljon

26.09.2017. Katarina JukićFoto: Screenshot/facebook.com

Jučer je u Umjetničkom paviljonu održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljena izložba nazvana Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght. Novinarima i drugim okupljenim gostima prvo se obratila ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasminka Poklečki Stošić, a potom i gradonačelnik Milan Bandić, te Tomislav Thür, operativni direktor Korporativnih poslova Ine, generalnog sponzora izložbe, koji je izrazio zadovoljstvo zbog suradnje s Paviljonom i njihovim zajedničkim doprinosom napretku društva putem kulturnih događanja.

Izložba se otvara 5. listopada, a postav će sadržavati 64 djela. Hrvatskoj javnosti bit će predstavljeno 25 autora i predstavnika različitih umjetničkih pravaca 20. stoljeća – kubizma, ekspresionizma, apstraktne i fantastične umjetnosti. „Posebnost ove izložbe svakako su djela slavnog francuskog slikara i kipara Georgesa Braquea“, naglasila je Poklečki Stošić. Strast stvaranja uključuje čak 21 njegovo djelo, a svakako valja izdvojiti i Alexandera Caldera, Sama Francisa, Ellswortha Kellya, Paula Jenkinsa, Joana Miróa, Balthusa i druge.

Riječ je o projektu čiji je cilj publici predstaviti najbolja djela iz zbirke Fundacije Marguerite i Aimé Maeght, jedne od globalno važnih privatnih fundacija moderne i suvremene umjetnosti, smještene u francuskom gradiću Saint-Paul-de-Vence, u blizini Nice. Naziv izložbe Strast stvaranja označava poveznicu između strasti kolekcionara umjetničkih djela i strast umjetnika koji stvaraju ta djela.

Foto: Facebook/ Umjetnički paviljon u Zagrebu

Izložba će trajati do 14. siječnja 2018., a za vrijeme njezina trajanja, bit će otvorena za posjetitelje prema uobičajenom radnom vremenu – od utorka do nedjelje, od 11 do 20 sati te petkom od 11 do 21 sat.

(Visited 188 times, 1 visits today)

Komentari