Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Vizart

Braque, Calder, Balthus, Miró i drugi velikani stižu u Umjetnički paviljon

26.09.2017. Katarina JukićFoto: Screenshot/facebook.com

Jučer je u Umjetničkom paviljonu održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljena izložba nazvana Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght. Novinarima i drugim okupljenim gostima prvo se obratila ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasminka Poklečki Stošić, a potom i gradonačelnik Milan Bandić, te Tomislav Thür, operativni direktor Korporativnih poslova Ine, generalnog sponzora izložbe, koji je izrazio zadovoljstvo zbog suradnje s Paviljonom i njihovim zajedničkim doprinosom napretku društva putem kulturnih događanja.

Izložba se otvara 5. listopada, a postav će sadržavati 64 djela. Hrvatskoj javnosti bit će predstavljeno 25 autora i predstavnika različitih umjetničkih pravaca 20. stoljeća – kubizma, ekspresionizma, apstraktne i fantastične umjetnosti. „Posebnost ove izložbe svakako su djela slavnog francuskog slikara i kipara Georgesa Braquea“, naglasila je Poklečki Stošić. Strast stvaranja uključuje čak 21 njegovo djelo, a svakako valja izdvojiti i Alexandera Caldera, Sama Francisa, Ellswortha Kellya, Paula Jenkinsa, Joana Miróa, Balthusa i druge.

Riječ je o projektu čiji je cilj publici predstaviti najbolja djela iz zbirke Fundacije Marguerite i Aimé Maeght, jedne od globalno važnih privatnih fundacija moderne i suvremene umjetnosti, smještene u francuskom gradiću Saint-Paul-de-Vence, u blizini Nice. Naziv izložbe Strast stvaranja označava poveznicu između strasti kolekcionara umjetničkih djela i strast umjetnika koji stvaraju ta djela.

Foto: Facebook/ Umjetnički paviljon u Zagrebu

Izložba će trajati do 14. siječnja 2018., a za vrijeme njezina trajanja, bit će otvorena za posjetitelje prema uobičajenom radnom vremenu – od utorka do nedjelje, od 11 do 20 sati te petkom od 11 do 21 sat.

(Visited 178 times, 5 visits today)

Komentari