Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Daljni rad Paula McCartneya i basista Killing Joka na The Fireman projektu

21.04.2013. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta

 

Foto: blogs.ajc.com

Foto: blogs.ajc.com

U svom zadnjem intervju, basist Killing Joka, Martin Glover ( Youth ),  izjavio je kako postoje velike šanse za daljnji rad sa Paul McCartneyjem na njihovom elektronsko/eksperimentalnom projektu The Fireman.  Ujedno je dao malo širu sliku o Paulovoj ulozi u The Beatlesima, kao veoma kreativnog i eksperimentalno nastrojenog pojedinca kojemu možda i nisu uvijek davali dovoljne zasluge.

Ovaj relativno nepoznati projekt je svoj začetak dobio 1993. kada je dvojac izdao prvi album “Strawberries Oceans Ships Forest”, a nakon njihovog posljednjeg albuma “Electric Arguments”, dvojac je uzeo pauzu kako bi radio na svojim solo karijerama.

The Fireman je veoma neobičnog zvuka, na granici između psihodeličnog roka i ambienta, dakako puno drugačija slika Paula McCartneya od one na koju smo naviknuli.


 

 

(Visited 55 times, 1 visits today)

Komentari