Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Daljni rad Paula McCartneya i basista Killing Joka na The Fireman projektu

21.04.2013. Ziher.hr

 

Foto: blogs.ajc.com

Foto: blogs.ajc.com

U svom zadnjem intervju, basist Killing Joka, Martin Glover ( Youth ),  izjavio je kako postoje velike šanse za daljnji rad sa Paul McCartneyjem na njihovom elektronsko/eksperimentalnom projektu The Fireman.  Ujedno je dao malo širu sliku o Paulovoj ulozi u The Beatlesima, kao veoma kreativnog i eksperimentalno nastrojenog pojedinca kojemu možda i nisu uvijek davali dovoljne zasluge.

Ovaj relativno nepoznati projekt je svoj začetak dobio 1993. kada je dvojac izdao prvi album “Strawberries Oceans Ships Forest”, a nakon njihovog posljednjeg albuma “Electric Arguments”, dvojac je uzeo pauzu kako bi radio na svojim solo karijerama.

The Fireman je veoma neobičnog zvuka, na granici između psihodeličnog roka i ambienta, dakako puno drugačija slika Paula McCartneya od one na koju smo naviknuli.


 

 

(Visited 45 times, 1 visits today)

Komentari