Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Daljni rad Paula McCartneya i basista Killing Joka na The Fireman projektu

21.04.2013. Ziher.hr

 

Foto: blogs.ajc.com

Foto: blogs.ajc.com

U svom zadnjem intervju, basist Killing Joka, Martin Glover ( Youth ),  izjavio je kako postoje velike šanse za daljnji rad sa Paul McCartneyjem na njihovom elektronsko/eksperimentalnom projektu The Fireman.  Ujedno je dao malo širu sliku o Paulovoj ulozi u The Beatlesima, kao veoma kreativnog i eksperimentalno nastrojenog pojedinca kojemu možda i nisu uvijek davali dovoljne zasluge.

Ovaj relativno nepoznati projekt je svoj začetak dobio 1993. kada je dvojac izdao prvi album “Strawberries Oceans Ships Forest”, a nakon njihovog posljednjeg albuma “Electric Arguments”, dvojac je uzeo pauzu kako bi radio na svojim solo karijerama.

The Fireman je veoma neobičnog zvuka, na granici između psihodeličnog roka i ambienta, dakako puno drugačija slika Paula McCartneya od one na koju smo naviknuli.


 

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari