Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Glazbeni videospotovi: Kada se animacija spoji s glazbom

17.06.2013. Teuta Butuči
Foto: www.facebook.com/bjork

Foto: www.facebook.com/bjork

Patim od nekog podijeljenog stava o crtićima generalno. Ja zapravo mrzim crtiće i onda poskrivećki gledam japanske anime na kompjuteru kad mislim da me nitko ne gleda i repriziram po tko zna koji put animirani film Wall-E.

Jednom sam pokušala proći prijemni Animacije i novih medija na Zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, ali sam pala. Lakše mi je nekako pri srcu i rebrima kad znate da sam pala, jer čini mi se kako ljudi ne pričaju dovoljno o neuspjesima. Stvara mi to paranoju kao Mattu Bellamyju vanzemaljci, CIA, FBI ili Iluminati. Trebali bi više pričati o neuspjesima. I onda još više o pokušajima. Uspjesi su vidljivi svejedno.

Tako sam nesretnost utopila povećom količinom piva i stripova, jer je prevruće za ikakve fizičke aktivnosti uključujući hodanje, a ovo sunce paralizira moje vokalne sposobnosti govora tako da je i socijalizacija tijekom dana definitivno isključena. Provodim vampirsku modifikaciju životnog stila prikladnog vrućinama, te ću biti ponovno zabavna i čovječna kad zađe sunce. Do tada vam donosimo Ziherovu listu najgenijalnijih animiranih videospotova.

Radiohead – Paranoid Android

Animacijsko djelo Šveđana Magnusa Carlssona navodno je nastalo tako da se umjetnik zaključao u svoj ured na 12 sati te buljio kroz prozor cijelo vrijeme slušajući pjesmu Paranoid Android ponovno i ponovno. Zašto ovo zvuči uznemirujuće logičnim kreativnim procesom kad je u pitanju Radiohead? O moj (dodajte ime celestijalnog bića po Vašem izboru)!

The White Stripes – Fell in Love With A Girl

Mislim…ja se zaljubljujem u fantastičnost Jacka i Meg White mada su napravljeni od legića i u stvarnosti. LEGO-video redatelja Michela Gondryja.

Daft Punk – One More Time

Nije originalni spot, već isječak kojim je pjesma pokrivena u anime mjuziklu Insterstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5star 5ystem. Osim što redatelj pati na brojku “5” te vjerojatno piše i šoping-listu za plac u Leetu, “spot” nekako paše uz Daft Punk.

Mathieu Santos – I Can Hear the Trains Coming

Ovo je što se događa u umu vašeg televizijskog prijemnika dok isti sanja električne bizone umjesto ovaca.

Bjork – Wanderlust

Stereoskopski video koji se može gledati kao 3D ako imate još koje od onih papirnatih naočala s jednim crvenim a drugim plavim staklom negdje, samo nađite 3D verziju na netu. Osim stereoskopskog snimanja, video koristi kombinaciju lutaka i animacije. Zašto bi bilo jednostavno, kad može biti Bjork?

(Visited 106 times, 1 visits today)

Komentari