Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Glazbeni videospotovi: Kada se animacija spoji s glazbom

17.06.2013. Teuta ButučiVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.facebook.com/bjork

Foto: www.facebook.com/bjork

Patim od nekog podijeljenog stava o crtićima generalno. Ja zapravo mrzim crtiće i onda poskrivećki gledam japanske anime na kompjuteru kad mislim da me nitko ne gleda i repriziram po tko zna koji put animirani film Wall-E.

Jednom sam pokušala proći prijemni Animacije i novih medija na Zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, ali sam pala. Lakše mi je nekako pri srcu i rebrima kad znate da sam pala, jer čini mi se kako ljudi ne pričaju dovoljno o neuspjesima. Stvara mi to paranoju kao Mattu Bellamyju vanzemaljci, CIA, FBI ili Iluminati. Trebali bi više pričati o neuspjesima. I onda još više o pokušajima. Uspjesi su vidljivi svejedno.

Tako sam nesretnost utopila povećom količinom piva i stripova, jer je prevruće za ikakve fizičke aktivnosti uključujući hodanje, a ovo sunce paralizira moje vokalne sposobnosti govora tako da je i socijalizacija tijekom dana definitivno isključena. Provodim vampirsku modifikaciju životnog stila prikladnog vrućinama, te ću biti ponovno zabavna i čovječna kad zađe sunce. Do tada vam donosimo Ziherovu listu najgenijalnijih animiranih videospotova.

Radiohead – Paranoid Android

Animacijsko djelo Šveđana Magnusa Carlssona navodno je nastalo tako da se umjetnik zaključao u svoj ured na 12 sati te buljio kroz prozor cijelo vrijeme slušajući pjesmu Paranoid Android ponovno i ponovno. Zašto ovo zvuči uznemirujuće logičnim kreativnim procesom kad je u pitanju Radiohead? O moj (dodajte ime celestijalnog bića po Vašem izboru)!

The White Stripes – Fell in Love With A Girl

Mislim…ja se zaljubljujem u fantastičnost Jacka i Meg White mada su napravljeni od legića i u stvarnosti. LEGO-video redatelja Michela Gondryja.

Daft Punk – One More Time

Nije originalni spot, već isječak kojim je pjesma pokrivena u anime mjuziklu Insterstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5star 5ystem. Osim što redatelj pati na brojku “5” te vjerojatno piše i šoping-listu za plac u Leetu, “spot” nekako paše uz Daft Punk.

Mathieu Santos – I Can Hear the Trains Coming

Ovo je što se događa u umu vašeg televizijskog prijemnika dok isti sanja električne bizone umjesto ovaca.

Bjork – Wanderlust

Stereoskopski video koji se može gledati kao 3D ako imate još koje od onih papirnatih naočala s jednim crvenim a drugim plavim staklom negdje, samo nađite 3D verziju na netu. Osim stereoskopskog snimanja, video koristi kombinaciju lutaka i animacije. Zašto bi bilo jednostavno, kad može biti Bjork?

(Visited 125 times, 3 visits today)

Komentari