Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Glazbeni videospotovi: Kada se animacija spoji s glazbom

17.06.2013. Teuta Butuči
Foto: www.facebook.com/bjork

Foto: www.facebook.com/bjork

Patim od nekog podijeljenog stava o crtićima generalno. Ja zapravo mrzim crtiće i onda poskrivećki gledam japanske anime na kompjuteru kad mislim da me nitko ne gleda i repriziram po tko zna koji put animirani film Wall-E.

Jednom sam pokušala proći prijemni Animacije i novih medija na Zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, ali sam pala. Lakše mi je nekako pri srcu i rebrima kad znate da sam pala, jer čini mi se kako ljudi ne pričaju dovoljno o neuspjesima. Stvara mi to paranoju kao Mattu Bellamyju vanzemaljci, CIA, FBI ili Iluminati. Trebali bi više pričati o neuspjesima. I onda još više o pokušajima. Uspjesi su vidljivi svejedno.

Tako sam nesretnost utopila povećom količinom piva i stripova, jer je prevruće za ikakve fizičke aktivnosti uključujući hodanje, a ovo sunce paralizira moje vokalne sposobnosti govora tako da je i socijalizacija tijekom dana definitivno isključena. Provodim vampirsku modifikaciju životnog stila prikladnog vrućinama, te ću biti ponovno zabavna i čovječna kad zađe sunce. Do tada vam donosimo Ziherovu listu najgenijalnijih animiranih videospotova.

Radiohead – Paranoid Android

Animacijsko djelo Šveđana Magnusa Carlssona navodno je nastalo tako da se umjetnik zaključao u svoj ured na 12 sati te buljio kroz prozor cijelo vrijeme slušajući pjesmu Paranoid Android ponovno i ponovno. Zašto ovo zvuči uznemirujuće logičnim kreativnim procesom kad je u pitanju Radiohead? O moj (dodajte ime celestijalnog bića po Vašem izboru)!

The White Stripes – Fell in Love With A Girl

Mislim…ja se zaljubljujem u fantastičnost Jacka i Meg White mada su napravljeni od legića i u stvarnosti. LEGO-video redatelja Michela Gondryja.

Daft Punk – One More Time

Nije originalni spot, već isječak kojim je pjesma pokrivena u anime mjuziklu Insterstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5star 5ystem. Osim što redatelj pati na brojku “5” te vjerojatno piše i šoping-listu za plac u Leetu, “spot” nekako paše uz Daft Punk.

Mathieu Santos – I Can Hear the Trains Coming

Ovo je što se događa u umu vašeg televizijskog prijemnika dok isti sanja električne bizone umjesto ovaca.

Bjork – Wanderlust

Stereoskopski video koji se može gledati kao 3D ako imate još koje od onih papirnatih naočala s jednim crvenim a drugim plavim staklom negdje, samo nađite 3D verziju na netu. Osim stereoskopskog snimanja, video koristi kombinaciju lutaka i animacije. Zašto bi bilo jednostavno, kad može biti Bjork?

(Visited 114 times, 1 visits today)

Komentari