Istaknuto
22.10.2018.

Knjige su odličan izbor u svakom slučaju! Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

Glazba

Glazbeni vremeplov: Disco groznica prožeta pokojim tabuom

06.03.2015. Helena Kezerić
Foto: facebook.com/therollingstones

Foto: facebook.com/therollingstones

Tada relativno mlad bend, uživao je u ogromnom uspjehu. Svijet ih zna kao najdugovječnije kotrljajuće kamenje. The Rolling Stones 6. ožujka 1966. započinju sa snimanjem legendarnog singla Paint It, Black. Izvorno, u nazivu pjesme nije bilo zareza, naknadno ga je dodala njihova izdavačka kuća, Decca.

Godine 1976. disco manija je harala UK listama, a na broju 1 našao se veliki hit pjevačice Tine Charles I Love To Love (But My Baby Loves To Dance).

Na današnji dan rođena je Kiki Dee. Upitnik iznad vaše glave neće nestati ni u trenu kada vam otkrijem da je njeno pravo ime Pauline Matthews. Više će vam značiti karirano odijelo Elton Johna u videu za duet koji su snimili zajedno – Don’t Go Breaking My Heart. Inače, Kiki Dee je bila prva soul pjevačica blijede puti koja je potpisala ugovor za prestižnu Motownovu Tamlu Records, što je predstavljalo velik, možda i pomalo kontroverzan korak u doba rasne segregacije. Blue – eyed soul je bio termin iza kojeg se skirvala glazba ‘bljedolikih’ izvođača poput Kiki, koji su težili R&B, te soul izričaju.

(Visited 95 times, 1 visits today)

Komentari