Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Glazbeni vremeplov: Disco groznica prožeta pokojim tabuom

06.03.2015. Helena Kezerić
Foto: facebook.com/therollingstones

Foto: facebook.com/therollingstones

Tada relativno mlad bend, uživao je u ogromnom uspjehu. Svijet ih zna kao najdugovječnije kotrljajuće kamenje. The Rolling Stones 6. ožujka 1966. započinju sa snimanjem legendarnog singla Paint It, Black. Izvorno, u nazivu pjesme nije bilo zareza, naknadno ga je dodala njihova izdavačka kuća, Decca.

Godine 1976. disco manija je harala UK listama, a na broju 1 našao se veliki hit pjevačice Tine Charles I Love To Love (But My Baby Loves To Dance).

Na današnji dan rođena je Kiki Dee. Upitnik iznad vaše glave neće nestati ni u trenu kada vam otkrijem da je njeno pravo ime Pauline Matthews. Više će vam značiti karirano odijelo Elton Johna u videu za duet koji su snimili zajedno – Don’t Go Breaking My Heart. Inače, Kiki Dee je bila prva soul pjevačica blijede puti koja je potpisala ugovor za prestižnu Motownovu Tamlu Records, što je predstavljalo velik, možda i pomalo kontroverzan korak u doba rasne segregacije. Blue – eyed soul je bio termin iza kojeg se skirvala glazba ‘bljedolikih’ izvođača poput Kiki, koji su težili R&B, te soul izričaju.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Komentari