Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Glazbeni vremeplov: Disco groznica prožeta pokojim tabuom

06.03.2015. Helena KezerićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/therollingstones

Foto: facebook.com/therollingstones

Tada relativno mlad bend, uživao je u ogromnom uspjehu. Svijet ih zna kao najdugovječnije kotrljajuće kamenje. The Rolling Stones 6. ožujka 1966. započinju sa snimanjem legendarnog singla Paint It, Black. Izvorno, u nazivu pjesme nije bilo zareza, naknadno ga je dodala njihova izdavačka kuća, Decca.

Godine 1976. disco manija je harala UK listama, a na broju 1 našao se veliki hit pjevačice Tine Charles I Love To Love (But My Baby Loves To Dance).

Na današnji dan rođena je Kiki Dee. Upitnik iznad vaše glave neće nestati ni u trenu kada vam otkrijem da je njeno pravo ime Pauline Matthews. Više će vam značiti karirano odijelo Elton Johna u videu za duet koji su snimili zajedno – Don’t Go Breaking My Heart. Inače, Kiki Dee je bila prva soul pjevačica blijede puti koja je potpisala ugovor za prestižnu Motownovu Tamlu Records, što je predstavljalo velik, možda i pomalo kontroverzan korak u doba rasne segregacije. Blue – eyed soul je bio termin iza kojeg se skirvala glazba ‘bljedolikih’ izvođača poput Kiki, koji su težili R&B, te soul izričaju.

(Visited 103 times, 1 visits today)

Komentari