Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Glazbeni vremeplov: Disco groznica prožeta pokojim tabuom

06.03.2015. Helena Kezerić
Foto: facebook.com/therollingstones

Foto: facebook.com/therollingstones

Tada relativno mlad bend, uživao je u ogromnom uspjehu. Svijet ih zna kao najdugovječnije kotrljajuće kamenje. The Rolling Stones 6. ožujka 1966. započinju sa snimanjem legendarnog singla Paint It, Black. Izvorno, u nazivu pjesme nije bilo zareza, naknadno ga je dodala njihova izdavačka kuća, Decca.

Godine 1976. disco manija je harala UK listama, a na broju 1 našao se veliki hit pjevačice Tine Charles I Love To Love (But My Baby Loves To Dance).

Na današnji dan rođena je Kiki Dee. Upitnik iznad vaše glave neće nestati ni u trenu kada vam otkrijem da je njeno pravo ime Pauline Matthews. Više će vam značiti karirano odijelo Elton Johna u videu za duet koji su snimili zajedno – Don’t Go Breaking My Heart. Inače, Kiki Dee je bila prva soul pjevačica blijede puti koja je potpisala ugovor za prestižnu Motownovu Tamlu Records, što je predstavljalo velik, možda i pomalo kontroverzan korak u doba rasne segregacije. Blue – eyed soul je bio termin iza kojeg se skirvala glazba ‘bljedolikih’ izvođača poput Kiki, koji su težili R&B, te soul izričaju.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari