Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Glazbeni vremeplov: Povratak Led Zeppelina počecima

05.03.2015. Tin Đudajek
Foto: facebook.com/ledzeppelin

Foto: facebook.com/ledzeppelin

Na današnji dan 1971. godine Led Zeppelin odlučio se vratiti počecima. Petog ožujka 1971. godine Led Zeppelin su odlučili krenuti na dvanaestodnevnu turneju naziva ‘Thank You Britain’ kojom su se htjeli iskreno zahvaliti svojim britanskim fanovima za podršku tijekom svih prijašnjih godina. Budući da je Led Zeppelin tada bio jedan od najvećih bendova na svijetu, mnogi su očekivali ogromne koncerte i pune stadione, ali su Cepelini odlučili napraviti potpuno suprotno. Cepelini su svoju turneju zamislili tako da će se vratiti u klubove gdje su počeli svirati i na taj se način simbolično zahvaliti Otoku. Prvi je takav nastup održan u Belfastu, a pratili su ga nastupi u još više manjih klubova diljem Velike Britanije. Ova mini mini turneja ostala je značajna po više stvari. Osim što se na toj turneji počeo predstavljati četvrti studijski album Led Zeppelina, također su i prvi puta odsvirane pjesme poput Black Dog, Stairway To Heaven ili Rock And Roll.

Također, na današnji dan rođen je John Frusciante, solo glazbenik čiju je karijeru obilježilo sudjelovanjem u Red Hot Chili Peppersima s kojima je napravio neke od njihovih najpoznatijih pjesama. Rođendan danas slavi i bassist iz Editorsa – Russel Leetch te Mark E. Smith, frontmen i jedini stalni član post punk grupe The Fall.

(Visited 129 times, 1 visits today)

Komentari