Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Glazbeni vremeplov: Povratak Led Zeppelina počecima

05.03.2015. Tin Đudajek
Foto: facebook.com/ledzeppelin

Foto: facebook.com/ledzeppelin

Na današnji dan 1971. godine Led Zeppelin odlučio se vratiti počecima. Petog ožujka 1971. godine Led Zeppelin su odlučili krenuti na dvanaestodnevnu turneju naziva ‘Thank You Britain’ kojom su se htjeli iskreno zahvaliti svojim britanskim fanovima za podršku tijekom svih prijašnjih godina. Budući da je Led Zeppelin tada bio jedan od najvećih bendova na svijetu, mnogi su očekivali ogromne koncerte i pune stadione, ali su Cepelini odlučili napraviti potpuno suprotno. Cepelini su svoju turneju zamislili tako da će se vratiti u klubove gdje su počeli svirati i na taj se način simbolično zahvaliti Otoku. Prvi je takav nastup održan u Belfastu, a pratili su ga nastupi u još više manjih klubova diljem Velike Britanije. Ova mini mini turneja ostala je značajna po više stvari. Osim što se na toj turneji počeo predstavljati četvrti studijski album Led Zeppelina, također su i prvi puta odsvirane pjesme poput Black Dog, Stairway To Heaven ili Rock And Roll.

Također, na današnji dan rođen je John Frusciante, solo glazbenik čiju je karijeru obilježilo sudjelovanjem u Red Hot Chili Peppersima s kojima je napravio neke od njihovih najpoznatijih pjesama. Rođendan danas slavi i bassist iz Editorsa – Russel Leetch te Mark E. Smith, frontmen i jedini stalni član post punk grupe The Fall.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Komentari