Istaknuto
14.11.2018.

Otvaramo ti vrata Ziher zajednice - pridruži nam se!

14.11.2018.

Ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a sve ostalo je na vama. Vi odlučujete koji novitet zaslužuje biti na vrhu.

Film

Glumci koji su se previše uživjeli u svoje uloge!

15.03.2014. Ziher.hr
Foto: firstshowing.net

Foto: firstshowing.net

Vjerojatno svaka osoba na svijetu, koja imalo cijeni svoj posao, želi ga obavljati na što je moguće kvalitetniji način. Tu, svakako, spadaju i glumci, ljudi koji svojim talentom i vlastitim glumačkim metodama sami sebi kroje sudbine. Iako se cijeni i traži od njih da se užive u ulogu, ipak neki u tome i pretjeraju. Pogledajte koji su to glumci, neko vrijeme, zanemarili vanjski svijet i živjeli živote svojih uloga.

Daniel Day-Lewis
Trostruki Oskarovac, čovjek koji je, prema mom mišljenju, glumu uzdignuo na potpuno novu razinu, definitivno predvodi ovu listu. Onaj trenutak kad Daniel dobije ulogu, prestane živjeti svoj život te automatski postaje druga osoba. Primjerice, tijekom snimanja svog posljednjeg filma o poznatom američkom predsjedniku Abrahamu Lincolnu, Lewis se šest mjeseci na svoje dokumente potpisivao sa slovom A (za Abraham) te je pročitao preko sto knjiga o predsjednikovom životu. Ako ova informacija ne pokazuju koliki je fanatik, sljedeća će zasigurno to dokazati. U filmu My Left Foot, Daniel je glumio potpuno paraliziranog čovjeka, a da bi se bolje uživio u ulogu, od početka do kraja snimanja nije ustao iz invalidske stolice te je tražio od članova tima da ga prenose s jednog mjesta na drugo. Za svaku pohvalu.

Christian Bale
Iako je i sam priznao kako je nekoliko puta pretjerao, Bale sa svojim naglim gubitkom kilograma može biti ”uzor” curicama koje žele izgledati mršavo / štakljasto / anoreksično tijekom ljeta. U ”kuloarima” se pričalo kako je Christian već prvi put pretjerao kada se pretjerano uživio u ulogu Johna Connora u filmu Terminator: Salvation, ali kada je The Machinist ugledao svjetlo dana, uloga u Terminatoru je izgledala kao šala. Ne samo da je izgubio 25 kilograma jedući mjesecima samo jabuke i konzerviranu tunu, nego je u kratkom razdoblju nabacio ponovno 30 kilograma kako bi utjelovio lik poznatog Brucea Waynea. Za predanost, zaslužuje čistu peticu!

Robert De Niro
Čovjek kojeg ne treba posebno predstavljati uvijek radi sve što može, ne samo kako bi on dao sve od sebe, već i njegovi kolege glumci. To primjerice uključuje vrijeđanje drugih glumaca na setu kako bi postali dovoljno bijesni za scenu koju moraju snimiti. Za svoju ulogu u filmu Taxi Driver, De Niro je radio dvanaestsatne smjene vozača taksija kako bi shvatio stanje uma taksista. U filmu Cape Fear, glumeći bivšeg silovatelja, De Niro je platio svom stomatologu kako bi njegove zube učinio trulima, a nakon snimanja filma mu je još više platio kako bi mu zube vratio u prijašnje stanje.

Jim Carrey
Na setu filma Man on the Moon, koji prati život komičara Andyja Kaufmana, Jim Carrey se, za vrijeme snimanja filma, odbijao odazvati ukoliko ga je netko zvao njegovim pravim imenom te je tražio od cijelog tipa da ga zovu Andy ili Tony. Ali, Carrey nije odlučio stati samo na tome. Toliko se uživio u ulogu da je, nakon nekog vremena, razvio tikove koje je imao Andy, a koji nisu bili u scenariju filma. Iako film nije popraćen najboljim kritikama od strane fanova i filmskih znalaca, Jim Carrey je za ulogu u ovom filmu nagrađen Zlatnim globusom.

Joaquin Phoenix
Čovjek koji je u suradnji s Caseyem Affleckom prevario gotovo čitav svijet u svom ‘kvazi” dokumentarcu, zaslužuje zaključiti ovu listu. U filmu I’m Still Here, Phoenix se pretvara da je odlučio odustati od filmske karijere i postati hip-hop pjevač. Kako bi otkrio vezu između medija i javnosti, Joaquin se pojavio u poznatoj američkoj show emisiji, The Late Show With David Letterman, u kojoj je, također, promovirao svoj novi film. Pojavio se neobrijan i zapušten, sve u svrhu zavaravanja publike, što mu je na koncu i uspjelo, jer su mnoge televizijske kuće i poznate novine objavile vijest da je Joaquin Phoenix poludio. I jest, na kratko.

(Visited 254 times, 1 visits today)

Komentari